Territori

C-26

Territori millorarà la connexió i la seguretat viària entre el Berguedà i el Solsonès amb una inversió de més de 25 MEUR

query_builder   17 febrer 2022 14:02

event_note Nota de premsa

Territori millorarà la connexió i la seguretat viària entre el Berguedà i el Solsonès amb una inversió de més de 25 MEUR

  • El Departament té en redacció projectes i estudis per a l’eixamplament i la millora del traçat de la C-26 entre Montmajor i Berga i de la B-420 entre Navès i Montmajor
C-26

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori està desenvolupant diversos projectes per a la millora de la C-26 entre Montmajor i Berga i de la B-420 entre Navès i Montmajor amb una inversió prevista total de més de 25 MEUR. El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director d’Infraestructures de Mobilitat, David Prat, s’han reunit telemàticament amb representants municipals i comarcals del Berguedà i del Solsonès per a tractar, a petició del Consell Comarcal del Solsonès, sobre l’evolució d’aquests projectes i la millora de la connectivitat i la seguretat viària entre ambdues comarques.

  • Condicionament de la C-26 entre Montmajor i Avià: Actualment, està en redacció el projecte constructiu per al condicionament de la carretera en un tram de 14,5 quilòmetres que abasta els municipis de Montmajor, l’Espunyola i Avià. En aquest àmbit, la carretera transcorre per una orografia complexa, amb trams on el pendent pot superar el 6%.

L’actuació permetrà eixamplar la carretera, que té actualment sis metres d’amplada, fins assolir una secció de 10 metres d’amplada, formada per dos carrils de la circulació de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres cadascun. Així mateix, s’inclou la construcció d’una variant al pas de la carretera per l’Espunyola i la millora del traçat de la carretera. El pressupost estimat de l’actuació supera els 15 MEUR.

En la redacció del projecte, s’ajustarà el traçat escollit a l’estudi informatiu, s’optimitzaran els accessos a la població i a les finques i es minimitzaran afectacions, en coordinació amb el territori. Es preveu aprovar el projecte durant aquest any i a continuació programar les obres.

  • Condicionament del tram entre Avià i Berga: S’està redactant un nou estudi informatiu i d’impacte ambiental del tram de tres quilòmetres entre Avià i Berga per a l’eixamplament de la carretera i la millora dels revolts per afavorir la seguretat viària, amb l’objectiu de minimitzar impactes en l’entorn i atendre a criteris de tractament urbà. La inversió estimada és de 5 MEUR. Es preveu sotmetre l’estudi a informació pública durant aquest any.
  • Millora de la B-420 entre Navès i Montmajor: Està en fase avançada de redacció el projecte constructiu del condicionament de la B-420, al llarg de 4,5 quilòmetres de longitud. L’objectiu és ampliar la carretera fins als 9 metres d’amplada, amb carrils de 3,5 metres i vorals d’1 metre, així com millorar el traçat de la via amb la modificació d’alguns revolts i la intersecció amb la C-26, amb un pressupost estimat de més de 5 MEUR.

 

1  

Imatges

Plànol

Plànol 219

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 357

`