Drets Socials

la consellera visita cervera

Drets Socials destinarà 19 milions d'euros en accions de millora a 31 edificis d'habitatges de Badia del Vallès

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya, del Departament de Drets Socials, paga el 75 % del cost de les obres

query_builder   17 febrer 2022 18:32

event_note Nota de premsa

Drets Socials destinarà 19 milions d'euros en accions de millora a 31 edificis d'habitatges de Badia del Vallès

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya, del Departament de Drets Socials, paga el 75 % del cost de les obres

El 25% que hauran d’assumir els veïns, el podran finançar amb  préstecs bonificats que atorga l'Institut Català de Finances (ICF) per a comunitats de propietaris

La Generalitat ja ha invertit més de 30 milions d’euros en obres de millora dels edificis de Badia

 

consellera cervera

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha estat avui al municipi del  Badia del Vallès per compartir amb els veïns  “el compromís al qual s’ha arribat de destinar 19 milions d’euros per realitzar la retirada de l’amiant de les galeries originals i fer la construcció de nous balcons”.

El municipi de Badia del Vallès té 5.372 habitatges i l’Estat va transferir la seva gestió a la Generalitat de Catalunya l’any 1985. Des d’aleshores  s’han invertit 30,7 milions d’euros en obres de millora, dels quals 14,7 milions d’euros s’han destinat a  la construcció de balcons i galeries.

La Generalitat de Catalunya ja va signar l’any 2006 un Pla Director d’Obres  on es llistaven les actuacions de millora dels edificis que calia fer a Badia del Vallès  i de les quals queda per executar el 50%. Ara s’ha arribat al compromís de rehabilitar els  31 blocs que queden pendents i que s’estima que necessiten una inversió de 19 milions d’euros.  

La consellera ha explicat que “el compromís adquirit per l’Agència és tenir una dotació pressupostària per poder fer 3 edificis l’any 2022 i 5 edificis per any en els consecutius”.


L’Agència de l’Habitatge de Catalunya paga el  75% del cost de les obres i el 25% que han d’assumir els veïns el podran finançar a  15 anys

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya assumeix el 75% del cost de l’obra i el 25% restant anirà  a càrrec dels veïns, que el podran finançar  mitjançant  la convocatòria de préstecs bonificats que ofereix l’ICF a les comunitats de propietaris perquè puguin fer obres de rehabilitació. És la primera vegada que les comunitats de propietaris poden optar a un crèdit  de l’ICF, per a realitzar obres de rehabilitació, i  comptaran amb  la bonificació dels interessos per part de l’Agència perquè els resulti amb un  0% d’interès. 

 

Els veïns del carrer Algarve seran els primers a poder-se beneficiar d’aquesta nova línia de finançament al 0% d’interès

Ja s’ha signat un primer conveni entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i la  comunitat de propietaris del carrer Algarve, 9,  per iniciar les obres aquest any. El cost de les actuacions d’aquest primer bloc estrella  és de 650.000 euros, dels quals l’Agència de l’Habitatge de Catalunya en pagarà el 75% i la resta,  l’assumirà la comunitat de propietaris.

Això suposa una despesa de  5.603 euros per habitatge,  que ara els veïns podran finançar a 15 anys amb un préstec al 0% d’interès i que  els suposarà uns  31 euros mensuals per veí.

4  

Imatges

Edificis on es farà la intervenció

Edificis on es farà la intervenció 149

La consellera durant la visita a Badia

La consellera durant la visita a Badia 80

La consellera i l'alcaldessa

La consellera i l'alcaldessa 147

La consellera durant la visita a Badia

La consellera durant la visita a Badia 148

`