Delegació a les Terres de l'Ebre

La Cursa dels Biberons enceta el XIV Circuit de curses per muntanya Terres de l'Ebre 2022

query_builder   20 febrer 2022 13:30

event_note Nota de premsa

La Cursa dels Biberons enceta el XIV Circuit de curses per muntanya Terres de l'Ebre 2022

  • El Circuit de curses per muntanya compta amb 13 proves, que se celebren de febrer a novembre d'aquest 2022, 8 de les quals formen part també de la 3a edició del Circuit Exprés
Aquest diumenge, 20 de febrer, s'ha iniciat amb la Cursa dels Biberons del Pinell de Brai la 14a edició del Circuit de curses per muntanya Terres de l'Ebre 2022, que clourà el 13 de novembre a Flix amb la Cursa Punta de l'Home.

Des de l'Associació Esportiva de Curses de muntanya de les Terres de l'Ebre, amb el suport del Consell Català de l'Esport, han presentat aquesta nova edició del Circuit de curses per muntanya Terres de l'Ebre, amb "la voluntat de seguir impulsant i potenciant aquest esport al nostre territori, aprofitant entorns naturals de gran valor com els Ports, molt adequats i propicis per a la pràctica d'aquest esport" - destacava el representant territorial de l'Esport, Joan Barberà.

La Cursa dels Biberons és la primera prova del Circuit que compta amb un total de 13 proves, 8 de les quals també foment part del Circuit Exprés que arriba a la 3a edició. Aquesta primera prova ha tingut molt bona acollida, amb més de 500 participants: 313 esportistes al Circuit Ebre; 140 al Circuit Exprés i el 129 participants de la Marxa.

Els participants del Circuit de curses per muntanya Terres de l'Ebre, per optar a la classificació final de qualsevol categoria, han d'haver participat com a mínim en el 50% de les proves del Circuit. En concret, dels participants del Circuit Ebre puntuaran els 8 millors resultats mentre que del Circuit Exprés seran els 5 millors.
Totes les curses també compten amb les categories inferiors: infantil, cadet, juvenil i júnior, amb l'objectiu marcat des de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física de promocionar i incentivar el jovent també en l'esport per muntanya.
Com a novetat, enguany s'inicia el nou Circuit Open Trail Races (OTR) que comptarà amb quatre campionats a l'any, un per cada estació, i que permetrà fer cada prova de forma individual en qualsevol moment dels mesos de cada estació a través d'una aplicació informàtica al mòbil, que es basa en un sistema de geolocalització de les balises per les quals han de passar els i les participants.

Amb aquestes curses "s'ofereix una gran oportunitat als esportistes, no només d'aquí sinó també d'altres indrets del país, de gaudir d'un esport i d'un paisatge únic, i alhora dinamitzem socialment i econòmicament els diferents muncipis en particular, i les Terres de l'Ebre en general" - ha explicava Joan Barberà. Des del Consell Català de l'Esport s'apost per aquestes línies esportives lligades al turisme, bàsiques per al foment de l'esport i alhora per entendre el país i les polítiques esportives en què treballa el Govern per a implentar aquests anys.
En aquest sentit, el representant territorial de l'Esport valorava l'estratègia per la promoció i la pràctica esportiva a les Terres de l'Ebre en què "donem suport i volem posar en valor aquest i els diversos circuits territorials de diferents esports ja creats, amb la voluntat de treballar per a què es puguin anar generant altres circuits de modalitats esportives molt arrelades a les nostres comarques i que ens permeten apropar solucions a les necessitats esportives i socials de la nostra gent" - deia Joan Barberà.

Un cop celebrada la darrera prova del Circuit, la Cursa de l'Home a Flix, el 2 de desembre Ulldecona acollirà la festa de lliurament dels premis, en totes les categories, del Circuit de curses per muntanya Terres de l'Ebre 2022.

El representant territorial de l'Esport de les Terres de l'Ebre, Joan Barberà, juntament amb l'alcaldessa del Pinell de Brai, Eva Amposta; el director de la Cursa dels Biberons, Ramir Melich, i la secretària de l'Associació Esportiva de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre, Paula Espinach, han assistir a aquesta primera prova del Circuit de Curses per muntanya Terres de l'Ebre 2022.

1  

Imatges

Calendari Circuit de Curses per muntanya Terres de l'Ebre

Calendari Circuit de Curses per muntanya Terres de l'Ebre 326

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia