Cultura

dOMÈNECH

El Departament de Cultura s'adhereix a la Taula Lluís Domènech i Montaner

query_builder   19 febrer 2022 13:23

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura s'adhereix a la Taula Lluís Domènech i Montaner

  • La Taula té com a missió la difusió i divulgació de la vida i obra de l’arquitecte català, el centenari de la mort del qual tindrà lloc l’any 2023
  • La consellera Garriga signa el conveni d’adhesió a la Taula i inaugura la sala de teatre El Centru de Canet de Mar
Taula

El Departament de Cultura s’adhereix a la Taula Lluís Domènech i Montaner Montaner, que té com a missió la difusió i divulgació de la vida i obra de l’arquitecte català. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, ha participat avui a la presentació del conveni d’adhesió a la Taula en un acte que ha tingut lloc a la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar i en què han pres part l’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell; la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech; la regidora de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles; el gerent de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Matilla; el president del Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM), Carles Sàiz, i el president de la Fundació Privada Lluís Domènech i Montaner, Lluís Domènech, entre altres personalitats.

La consellera Garriga ha destacat que la Taula ha de permetre "extreure el màxim potencial d'aquesta figura cabdal de la nostra arquitectura" i, alhora, ha de contribuir a "difondre la tasca d'un referent indiscutible al nostre país i més enlla de les nostres fronteres".

La Taula Lluís Domènech i Montaner és una iniciativa del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) i en formen part l'Ajuntament de Reus, l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament de Canet de Mar i la Fundació Privada Lluís Domènech i Montaner. La Taula té com a objectiu principal difondre al públic en general el llegat de qui va ser un dels principals protagonistes del Modernisme català, així com promoure el turisme local per afavorir el coneixement de la seva obra, presents a diferents indrets de Catalunya, i que inclou edificis tan destacats com el Palau de la Música Catalana i l’Hospital de Sant Pau, que són Patrimoni de la Humanitat. La Taula porta a terme, de manera mancomunada, tota mena d’activitats i projectes per posar de relleu la figura i obra de l’arquitecte, com ara conferències, rutes, congressos, exposicions, edicions i publicacions, o activitats formatives a escoles i instituts, entre d’altres. L’ens també porta a terme assessorament patrimonial sobre els edificis domenequians per tal de garantir la seva preservació o restauració.

Nova sala Centru de Canet
En el marc de la seva visita a la comarca del Maresme, la consellera Garriga ha inaugurat La Sala Centru del Teatre Municipal de Canet de Mar - TMC. L’obertura d’aquest primer espai centenari representa un gran pas endavant en l’assoliment d’una de les grans fites culturals del municipi que culminarà amb la inauguració de la Sala Odèon prevista per a finals d’aquest 2022. Ubicar el Teatre Municipal de Canet en els mítics edificis de l’Odèon i del Centre Parroquial respon a una aposta per a un model de conservació del patrimoni del centre històric com a eina de dinamització social i cultural.

Durant la inauguració, la consellera de Cultura ha ressaltat que la nova sala és fruit de "l'esforç conjunt de les administracions, però sobretot de les entitats de Canet". "Veure veïns i veïnes que estimen la cultura és emocionant, com ho és constatar l'esforç que fan des dels més petits fins als més grans per mantenir vius espais com El Centru", ha afegit.

Posteriorment, Garriga s’ha traslladat al municipi de Caldes d’Estrac, on ha visitat la Fundació Palau, que té com a vocació conservar, exhibir i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia