Incasòl

reunió empresaris

Set noves empreses s'instal·len al sector industrial de Santa Margarida de Montbui

query_builder   18 febrer 2022 16:04

event_note Nota de premsa

Set noves empreses s'instal·len al sector industrial de Santa Margarida de Montbui

  • La seva implantació afavorirà notablement la dinamització econòmica al municipi i la creació d’un centenar de llocs de treball

Els Plans de la Tossa de Santa Margarida de Montbui, a la comarca de l’Anoia, ha estat el sector d’activitats econòmiques promogut per l’INCASÒL on l’any passat es van produir més vendes. L’arribada de set empreses suposarà la consolidació del sector alhora que s’impulsa la el creixement econòmic del municipi i la comarca de l’Anoia i es generen nous llocs de treball.

Aquest matí, la directora de l’INCASÒL, Mercè Conesa, i l’alcalde de Santa Margarida de Montbui, Jesús Miguel Juárez, el regidor de Promoció Econòmica montbuienc Jordi Bòria Taixé, i el president de la Unió d’Empresaris de l’Anoia, Joan Domènech, s’han reunit amb representats d’aquestes empreses i posteriorment han visitat els terrenys on desenvoluparan els seus projectes empresarials

Diversificació de l’activitat

Cinc de les set empreses han adquirit parcel.les propietat de l’INCASÒL, un total de 41.404 m2 de superficie distribuit en set parcel.les, per una suma total de 2,5 M€. Són Copasa, Novicuir, Distribucions Orpinell, Agile Capital i Projectes Immobiliaries Estaràs.

Amb aquestes vendes, l’INCASÒL pràcticament exhaureix el seus terrenys d’aquest sector situat en un emplaçament estratègic, ben connectat amb la ronda sud d’Igualada que enllaça directament amb l’A-2 i pròxim als eixos A-7, C-16 a més de disposar d’una xarxa de transport públic ràpid i eficient.

La recentment creada Novicuir SL té previst invertir 12 M€ en la construcció d’una nova planta en una parcel.la de prop de 12.000 m2 i crear 30 nous llocs de treball. Aquesta empresa de preparació, adobament i acabat de pells està vinculada a l’empresa familiar Curtidos Badia, fundada l’any 1889 i integrant de l’històric clúster de la pell d’Igualada. És una de las empreses punteres en el món del cuir i en el mercat de la moda del sector de la pell de alta qualitat. Exporta més d’un 85% de la seva producció́ i té entre els seus principals clientes marques nacionals e internacionals d’articles de pell de de moda i luxe.

Construcciones Papeleras SL COPASA ha adquirit dues parcel·les amb un total de 14.506 m2 on invertirà 4M€ en la construcció d’una nova planta i on preveu crear una cinquantena de llocs treball. Es tracta d‘una empresa amb 35 anys d’antiguitat experta en el disseny, la construcció i la venda de maquinària nova per a la fabricació de paper.

Les vendes d’aquest sector es completen amb les parcel·les adquirides per Agile Capital SL, Projectes immobiliaris Estaràs i Distribucions Orpinell SL, dedicada a al comerç al major i al detall de begudes.

Al marge d’aquestes cinc empreses, a hores d’ara ja hi ha confirmades altres dues ubicacions d’empreses al polígon en parcel·les adquirides directament a propietaris particulars. Es tracta de les empreses Texpaper Service SL que disposarà de 5.500m2 distribuïts en dues naus de disseny equipades amb les últimes tecnologies, i de l’empresa Transvisa que s’ubica en terrenys comprats per Promocions Esbersa, on portarà la seva activitat logística.

Activació del sector

Les noves empreses ubicades al polígon Els Plans de la Tossa generaran nous llocs de feina en el sector industrial, el qual actualment només ocupa al 16% de la població assalariada del municipi. Sumant les previsions de les diferents empreses es preveu la creació  d’un centenar de nous llocs de treball.

Més enllà de la creació d’ocupació, altres beneficis directes per als ciutadans de Santa Margarida de Montbui seran visibles ràpidament: el polígon deixarà d’estar buit i suposarà un reequilibri territorial, hi haurà una major inversió en infraestructures (per exemple, enllumenat públic i seguretat).

Gràcies a la dinamització que ha fet INCASÒL i al treball del Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Montbui s’ha aconseguit l'arribada de les empreses esmentades.

Resultats comercials de 2021

Malgrat la pandèmia, l’any 2021 l’INCASÒL ha mantingut el ritme de vendes dels darrers anys. En total , l’INCASÒL ha realitzat 22 operacions amb la venda de 25 parcel·les per a activitats econòmiques que sumen prop de 15,8 Ha per un import  de 16,3 M€ dels quals el 26,22 % del sòl i el 15,34% de l’import corresponen a les vendes de Santa Margarida de Montbui.

Aquestes operacions han permès consolidar sectors d’activitat econòmica com Els Plans de la Tossa de Santa Margarida de Montbui i la Riera de Castellolí a Vilanova del Camí a l’Anoia, Can Sant Joan a Sant Cugat del Vallès, La Guardiola a Olot i Riuclar a Tarragona.

2  

Imatges

Imatge reunió empresaris

Imatge reunió empresaris 2698

Visita al sector

Visita al sector 4628

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1659

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia