Cultura

Arrenca la iniciativa d'arts escèniques 'PLANÇÓ circuit escena jove Ponent Pirineu'

query_builder   18 febrer 2022 18:38

event_note Nota de premsa

Arrenca la iniciativa d'arts escèniques 'PLANÇÓ circuit escena jove Ponent Pirineu'

  • El projecte neix amb la vocació de facilitar la relació directa entre els joves de la demarcació de Lleida i les arts escèniques
  • La iniciativa té el finançament del Departament de Cultura, de la Diputació de Lleida i dels municipis participants

Avui engega la primera prova pilot de “PLANÇÓ circuit escena jove Ponent Pirineu”, una iniciativa que sorgeix de la Xarxa de cooperació territorial de Lleida del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM), integrada pel Departament de Cultura, en col·laboració amb la Diputació de Lleida i els municipis de la demarcació de Lleida, amb programacions estables de música i d'arts escèniques que s'acullen al sistema d'ajuts Programa.cat. El projecte neix per començar a sargir el buit històric que hi ha entre les arts escèniques i els joves i enfortir el vincle entre ambdós, i parteix de la idea que les arts escèniques tenen una gran capacitat de transformació i vertebren pensament propi en els joves d'avui, que seran adults demà.

PLANÇÓ circuit escena jove Ponent Pirineu crea un punt d'intersecció d'un jove públic amb capacitat d'opinió. En el marc de cada trobada hi haurà debats post funció amb actors i directors, tallers, etc.

La iniciativa tindrà el finançament del Departament de Cultura, de la Diputació de Lleida i de les regidories de Cultura i de Joventut de cadascun dels municipis participants. En aquesta prova pilot hi participen tretze municipis: Alcarràs, Alcoletge, Alpicat, Balaguer, Cervera, Juneda, les Borges Blanques, la Seu d'Urgell, Lleida,  Mollerussa, Tàrrega, Tremp i Guissona amb més d'un centenar de joves provinents d'aquests pobles i ciutats. Els programadors de la Xarxa de cooperació territorial de Lleida de l'SPEEM estan planificant les noves propostes que donaran continuïtat al projecte.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia