Igualtat i Feminismes

Govern

Consellera Verge: "Assegurar el dret de les dones a viure lliure de violències masclistes és una qüestió de país"

query_builder   19 febrer 2022 20:29

event_note Nota de premsa

Consellera Verge: "Assegurar el dret de les dones a viure lliure de violències masclistes és una qüestió de país"

  • Aquesta tarda s’ha convocat una concentració de rebuig pel presumpte feminicidi d’una veïna de Martorell
  • La conselleria ha activat el protocol d’actuació davant dels feminicidis i ha posat a disposició de l’Ajuntament, la família i l’entorn tots els recursos i serveis que necessitin
Govern

De confirmar-se, el presumpte feminicidi d’una dona a Martorell seria el primer assassinat masclista del 2022. La conselleria d’Igualtat i Feminismes ha fet arribar el condol a la família i a l’entorn de la dona assassinada, així com tot el suport a l'Ajuntament en el rebuig al feminicidi. “Lamentem profundament aquest feminicidi, que segueix posant en evidència la gravetat i cruesa de les violències masclistes”, ha afirmat la consellera Tània Verge Mestre. Des de la conselleria s'ha activat el protocol d’actuació contra els feminicidis i s’ha posat a disposició del municipi i de l’entorn de la dona assassinada els serveis de la xarxa de violències masclistes.

Aquesta tarda hi ha hagut una concentració de rebuig a Martorell, convocada per l’Ajuntament  i el Col·lectiu Feminista de la ciutat, on s’ha fet un minut de silenci per condemnar el presumpte feminicidi. A la concentració han assistit la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre; l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa Comas; la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo; la directora general per a l’Erradicació de la Violència Masclista, Laia Rosich Solé, i Victòria Castellanos, consellera de l’Àrea de Dones del Baix Llobregat. El consistori ha decretat tres dies de dol.

“Assegurar el dret el dret de les dones a viure lliure de violències masclistes és una qüestió de país, una qüestió política de primer ordre” ha afirmat la consellera Verge durant la concentració d’aquesta tarda a Martorell en rebuig per aquest nou assassinat. I per això, ha afegit, “des de les administracions treballem de forma incansable i hi estem invertint més recursos que mai per erradicar les violències masclistes al temps que volem fer arribar el missatge a totes les dones que no estan soles quan pateixen una situació de violència”. Per la seva part, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa Comas, ha lamentat el presumpte feminicidi i ha expressat “la necessitat de tenir tolerància zero davant qualsevol actitud masclista i davant dels feminicidis, especialment des de les administracions”.

Des del 2012 hi ha hagut 101 feminicidis a Catalunya, una xifra que demostra que “els feminicidis no són fets aïllats, sinó conseqüència d’una estructura social basada en el control de les dones i en les violències masclistes que s'exerceixen contra elles”, ha remarcat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre.

Els fets han ocorregut aquest matí quan els agents de la policia local  han trobat el cos de la dona morta al domicili familiar. El presumpte assassí ja ha passat a disposició judicial.

Recursos davant la violència masclista

Des de les institucions es recorda que totes les dones que es troben en situació de violència masclista tenen al seu abast els serveis de la xarxa especialitzada dels Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

A més, totes les dones que considerin que estan vivint una situació de violència masclista tenen a la seva disposició el telèfon 900 900 120, un servei gratuït, confidencial i que funciona 24 hores al dia, els 365 de l’any. També es pot contactar amb aquest servei a través del correu electrònic 900900120@gencat.cat. Podeu accedir a la resta de serveis adreçats a les dones que pateixen violència masclista aquí. I davant d’una situació d’emergència també es pot trucar al 112, un telèfon gratuït i que no deixa rastre.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia