President

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, durant la visita a la Filmoteca de Catalunya amb el director de l'equipament, Esteve Riambau.

President Aragonès: "La Filmoteca té un paper imprescindible pel progrés i la projecció de la cultura catalana"

query_builder   21 febrer 2022 21:04

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La Filmoteca té un paper imprescindible pel progrés i la projecció de la cultura catalana"

El cap de l’Executiu participa a la commemoració dels deu anys de la seu del Raval de la Filmoteca de Catalunya, que prepara una programació especial per celebrar l’efemèride

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assistit aquest dilluns a la tarda a l’acte de commemoració dels 10 anys de la inauguració de la Filmoteca de Catalunya al barri del Raval de Barcelona. En el decurs de la seva intervenció, el president Aragonès ha destacat que “la Filmoteca té un paper importantíssim i imprescindible pel progrés i la projecció de la cultura catalana” i en “la transformació d’una realitat urbana”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, durant la visita a la Filmoteca de Catalunya amb el director de l'equipament, Esteve Riambau.{"name":"2022/02/21/20/58/16901c74-b1d4-4654-98f4-9857cb1b243c.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"164"}

El president ha recordat que quan es va construir la nova seu es va fer amb un doble objectiu: créixer i obrir-se. En aquest sentit ha reivindicat que “l’àmplia cultura cinematogràfica” de Catalunya troba en la Filmoteca un espai de divulgació, estudi i recerca. I per altra banda, ha posat en valor el paper que ha tingut en la transformació d’un barri, generant noves centralitats urbanes.

Aquest acte ens porta a fer també un cant a la confiança, a les possibilitats de la producció audiovisual al nostre país”, ha apuntat el cap de l’Executiu que ha recordat el reconeixement a la Berlinale de la pel·lícula Alcarràs de la directora Carla Simón. “El nostre país compta amb un patrimoni històric en matèria cinematogràfica que cal preservar i difondre i, sobretot, compta amb present i futur”, ha conclòs.

A més de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del director de la Filmoteca, Esteve Riambau, també han participat a l’acte el president de la Federació Internacional d’Arxius Fílmics FIAF, Frédérique Maire, i la directora del documental Film, the Living Record of Our Memory, Inés Toharia, inclòs en la programació de l’acte de commemoració.

Prèviament, el cap de l’Executiu ha visitat la seu de la Filmoteca juntament amb la consellera Garriga, i el director de l’equipament.

Aquest mes de febrer fa deu anys que la Filmoteca de Catalunya, fins llavors a l’avinguda de Sarrià de Barcelona, inaugurava una nova seu al barri del Raval de Barcelona. Per commemorar l’efemèride, durant aquesta setmana, del 21 al 27 de febrer, la Filmoteca ha organitzat una programació especial que servirà per explicar la tasca que fa un equipament d’aquest tipus i la feina dels autors de les restauracions, així com per presentar nous materials del Centre de Conservació i Restauració o procedents d’altres cinemateques. La commemoració dels 10 anys s’allargarà durant tot l’any amb altres activitats.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia