Bombers

Incendi forestal a Roses (Alt Empordà)

query_builder   22 febrer 2022 02:31

event_note Nota de premsa

Incendi forestal a Roses (Alt Empordà)

Els Bombers de la Generalitat treballen en l’extinció d’un incendi de vegetació forestal al municipi de Roses (Alt Empordà). L’incendi, del qual s’ha rebut l’avís a les 23.15 hores d’aquesta passada nit, ha començat a una zona propera a Mas Oliva i ha progressat ràpidament, reforçat per la tramuntana, direcció Montjoi. La cua i flanc esquerre de l’incendi, més lentament, avancen a contravent cap al Pic de l’Àliga i Mas dels Arbres.

Els efectius d’extinció treballen en un perímetre d’unes 200 hectàrees, amb un dispositiu format per 40 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, entre les quals 20 vehicles d’aigua, les unitats GRAF (Grup d’Actuacions Forestals), EPAF (Equip de Prevenció Activa) i del GROS (Grup Operatiu de Suport).

A més, també s’hi han desplaçat diverses unitats de les ADF de la zona, així com  efectius dels Agents Rurals, dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en caràcter preventiu.

A causa de l’incendi s’han confinat unes 15 persones de cala Montjoi i 3 de la cala Jóncols. S’ha tallat la carretera d’accés a aquesta zona i s’ha demanat no apropar-se a l’incendi.  

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals de Catalunya INFOCAT en fase d’Alerta pel fort vent que bufa a la zona de l’incendi de vegetació forestal de Roses.

El telèfon d’emergències CAT112 ha rebut 83 trucades alertant de l’incendi de Roses.