Bombers

Els Bombers de la Generalitat han treballat de matinada en dos accidents de camió al Penedès

query_builder   22 febrer 2022 09:18

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat han treballat de matinada en dos accidents de camió al Penedès

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquesta matinada en un parell d’accidents amb camions implicats a Banyeres del Penedès i a la Bisbal del Penedès. El primer accident ha tingut lloc als carrils en sentit nord de l’AP-7 (quilòmetre 218, a Banyeres del Penedès) i ha estat alertat a les 02.01h. Havien topat una furgoneta frigorífica i un camió articulat, de gran tonatge, que transportava una gran càrrega de perfums, distribuïda en diversos contenidors. El camió ha fet la tisora i ha quedat bolcat sobre la mitjana de l’autopista.

De resultes de la topada, han rebentat 2 dipòsits de la càrrega de perfum, que ha començat a vessar sobre la via. N’han vessat aproximadament uns 3.000 litres. Immediatament s’han activat 7 dotacions de Bombers, que han hagut d’excarcerar el conductor del camió. L’home estava atrapat per un peu. Paral·lelament, s’ha hagut de fer el transvasament del perfum que encara quedava dins els contenidors del vehicle. Protecció Civil ha activat la Prealerta del pla d’emergències per accidents en el transport de mecaderies perilloses, TRANSCAT. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha treballat amb 4 ambulàncies, ha evacuat un dels conductors a l’Hospital de Bellvitge, ferit menys greu. A l’altre conductor li han donat d’alta al mateix lloc de la topada. Hores d’ara, els Bombers de la Generalitat ja han acabat la seva intervenció en aquest accident. Segons el Servei Català de Trànsit, hi ha només un carril obert per sentit en aquest tram de l’AP-7.

Topada entre 4 camions a l’AP-2, la Bisbal del Penedès

Aquest accident ha generat una gran retenció. Uns quilòmetres enrere ha tingut lloc el segon accident, que ha estat notificat a Bombers a les 04.37h. Aquesta topada ha tingut lloc al quilòmetre 231 de l’AP-2. S’hi ha vist implicats 4 camions, que han xocat en cadena.

De resultes de la topada, tres dels camions han cremat totalment. En aquest accident hi han treballat 11 dotacions terrestres dels Bombers. El SEM, que hi ha enviat 5 ambulàncies, ha evacuat dos dels conductors, ferits lleus, a l’Hospital del Vendrell. El quart conductor ha perdut la vida. Segons informa el Servei Català de Trànsit, la via en aquest punt, està tallada en sentit nord.

Cerdanyola del Vallès, 22 de febrer de 2022

09.20 hores

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia