Cultura

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, en la inauguració de l'any Gabriel Ferrater

La consellera Garriga participa en la inauguració de l'Any Gabriel Ferrater a Reus

query_builder   22 febrer 2022 20:46

event_note Nota de premsa

La consellera Garriga participa en la inauguració de l'Any Gabriel Ferrater a Reus

  • La consellera de Cultura i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, participen en l’acte institucional d’obertura de la commemoració, que s’ha celebrat al Teatre Bartrina
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, en la inauguració de l'any Gabriel Ferrater

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, ha participat avui en l’acte institucional d’obertura de l’Any Gabriel Ferrater, que ha donat el tret de sortida oficial a la commemoració. L’acte ha tingut lloc al Teatre Bartrina de Reus i també hi han participat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer Punyed; l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla Mas, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe. S’hi han interpretat textos de Ferrater, a càrrec del poeta i rapsode Enric Casasses i dels músics Bárbara Kusa i Feliu Gasull.

Unes projeccions sonores i audiovisuals han permès acostar els assistents a Gabriel Ferrater a través de les seves pròpies paraules i de molts altres testimonis. Per acabar, el comissari de l’Any, Jordi Cornudella, ha adreçat unes paraules al públic. L’Any Gabriel Ferrater té, excepcionalment, un doble motiu: el centenari del naixement de l’autor i el cinquantenari del seu suïcidi, amb l’objectiu principal de difondre al màxim el coneixement de la seva obra i el reconeixement de la seva figura.

La commemoració, impulsada pel Departament de Cultura, a través de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), i els ajuntaments de Reus i de Sant Cugat del Vallès, inclou aquest acte central a Reus, la ciutat on va néixer Ferrater; l’acte central del Dia  Mundial de la Poesia a Barcelona, al març, i l’acte institucional de cloenda, el 22 de novembre, a Sant Cugat, la ciutat on va morir Ferrater.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia