Bombers

L'incendi forestal de Roses (Alt Empordà) continua, a hores d'ara, actiu

query_builder   22 febrer 2022 13:46

event_note Nota de premsa

L'incendi forestal de Roses (Alt Empordà) continua, a hores d'ara, actiu

Els Bombers de la Generalitat hi continuen treballant amb una quarantena de dotacions terrestres i cinc mitjans aeris

 La hipòtesi principal per als Agents Rurals, respecte a l’inici de l’incendi, és que l’origen sigui una crema de restes vegetals

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi forestal de Roses (Alt Empordà), el perímetre del qual continua sent inestable. A la zona afectada pel foc ha tornat a bufar tramuntana, i es preveu que aquest fet s’allargui durant tot el dia. Aquests aspectes fan que, malgrat que les previsions siguin optimistes, els Bombers continuïn molt pendents de l'evolució meteorològica i no hagin passat a la fase d’estabilització de l’incendi.

En aquests moments són 22 les dotacions d’aigua i 20 les de comandament les què els Bombers de la Generalitat tenen desplegades a la zona. Aquestes unitats continuen treballant per controlar els punts calents de l’interior del perímetre, especialment al flanc dret de l’incendi, la part que més preocupa a hores d’ara als Bombers.

 

Aquest matí també s’hi han incorporat dos avions de vigilància i atac i un helicòpter bombarder, així com dos avions amfibis del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO). Es manté activat el Centre de Comandament de Bombers al parc de bombers de Roses.

 

Els Agents Rurals investiguen les causes que poden haver originat aquest incendi. En aquest sentit, la hipòtesi principal amb la què treballen és que l’origen sigui una crema de restes vegetals. En la mateixa línia, els Agents Rurals han informat que l’incendi ha afectat una superfície provisional de 392 hectàrees, 388 de les quals dins del Parc Natural del Cap de Creus.

 

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla d’emergències INFOCAT i manté al Centre de Comandament personal tècnic de la operativa territorial realitzant tasques de coordinació i logística.

 

Recordar que per aquest incendi hi ha hagut 12 persones confinades a la Cala Montjoi (complex Ciutat de Vacances); 3 confinats a la Cala Joncols (treballadors de l’hotel) i 3 persones evacuades a l'Hotel Vela de Roses.

 

Es demana a la ciutadania que no s’acosti a la zona de l’incendi a fer vídeos o fotografies ja que interfereixen en les tasques d’extinció de l’incendi.

Roses, 22 de febrer de 2022

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia