Interior

Interior signa amb la Societat de Salvament i Seguretat Marítima (SASEMAR) un conveni per coordinar les actuacions conjuntes dels Bombers

query_builder   22 febrer 2022 15:05

event_note Nota de premsa

Interior signa amb la Societat de Salvament i Seguretat Marítima (SASEMAR) un conveni per coordinar les actuacions conjuntes dels Bombers

El Departament d’Interior i la Societat de Salvament i Seguretat Marítima (SASEMAR) han signat un conveni de col·laboració per coordinar les actuacions conjuntes dels Bombers de la Generalitat i SASEMAR en la resolució d'incidents marítims. Els àmbits de col·laboració previstos en aquest conveni (com a continuació de la col·laboració i la línia estratègica desenvolupades amb l’Autoritat Portuària de Tarragona) són l’extinció d’incendis, el seguiment d’episodis de contaminació marina, el suport a tripulacions de SASEMAR en embarcacions i la intervenció sanitària.

Amb l’entrada en vigor del text, SASEMAR comunicarà totes aquelles emergències en què sigui necessària la intervenció dels Bombers de la Generalitat. Els procediments d’activació i actuació conjunta s’adequaran al model europeu d’intervenció especialitzada en emergències en vaixells, Maritime Incident Response.

Per tal de garantir la immediatesa i la seguretat de les comunicacions, el Departament d’Interior instal·larà una base de la xarxa RESCAT en cadascun dels centres de SASEMAR a Catalunya. SASEMAR, per la seva banda, proporcionarà als efectius dels Bombers de la Generalitat els mitjans de transport necessaris, aeris o navals, per desplaçar-se fins a la zona de l’emergència.

Per una altra banda, els Bombers de la Generalitat habilitaran bombers per intervenir en emergències marítimes, mentre que SASEMAR proporcionarà tota la formació específica necessària per habilitar aquest personal. També s’establirà un programa anual d’exercicis operatius conjunts per desenvolupar habilitats en la intervenció i la coordinació en situacions d’emergència.

Per fer seguiment del marc de cooperació entre Bombers de la Generalitat i SASEMAR, s’ha creat una comissió mixta paritària, que es reunirà un mínim de dos cops l’any.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia