Direcció General de Comunicació

MHP i PDeCat

El Govern i el PDeCAT comparteixen que cal enfortir l'independentisme "des d'un punt de vista democràtic, social i institucional"

query_builder   24 febrer 2022 12:50

event_note Nota de premsa

El Govern i el PDeCAT comparteixen que cal enfortir l'independentisme "des d'un punt de vista democràtic, social i institucional"

  • El president Aragonès s’ha reunit aquest matí amb el PDeCAT en el marc de la ronda amb els partits de la majoria del 52% independentista.

 

  • El Govern “exigeix l'aturada de les hostilitats a Ucraïna i la tornada a la via diplomàtica per aturar el conflicte”
MHP Aragonès i PDeCat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, s’ha reunit aquest matí amb el secretari general adjunt del PDeCAT, Marc Solsona, i amb el secretari d'organització d'aquest partit, Genís Boadella, en el marc de la ronda de contactes amb els partits que conformen la majoria del 52% independentista, iniciada fa unes setmanes.

En la compareixença posterior a la reunió, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i Pons, ha volgut destacar que tant Govern com PDeCAT  “comparteixen la necessitat d'enfortir independentisme des del punt de vista democràtic però també socialment i institucionalment”.

Vilagrà ha destacat el paper municipalista del PDeCAT i la seva implantació municipal i ha recordat que, des d’aquest àmbit, existeix una col·laboració i una relació intensa, a través del departament de la Presciència, com a òrgan “interlocutor amb el món municipal” i ha destacat la implicació del PDeCat, que té una vicepresidència del Consell de Governs Locals,  en “el treball per millorar diferents qüestions que preocupen el món municipal”.

En aquest sentit, durant la reunió s’han abordat algunes polítiques públiques importants pel territori com les vinculades a temes energètics, que ara compten amb un nou marc normatiu i que obren “un nou paradigma” per desenvolupar projectes arrelats al territori.

La consellera també ha posat en relleu que el PDeCat té una “representació important” al Congrés dels diputats, amb la qual “la majoria de 52% també es pot veure reflectida en aquest àmbit de col·laboració”.

 

Preocupació per la crisi a Ucraïna

La consellera ha traslladat que el Govern de la Generalitat està seguint “atentament i amb preocupació” l'escalada militar d'invasió a Ucraïna. “És imprescindible l'aturada d'aquestes hostilitats contra aquest país i Rússia s'ha de comprometre amb la pau” ha afegit i, per tant, el Govern “exigeix  l'aturada de les hostilitats i la tornada a la via diplomàtica per aturar aquest conflicte”.

2  

Imatges

Foto de la reunió

Foto de la reunió 1197

Foto de la compareixença

Foto de la compareixença 791