Esport

sge

Anna Caula: "La dona ha arribat a l'esport per quedar-s'hi"

query_builder   24 febrer 2022 14:50

event_note Nota de premsa

Anna Caula: "La dona ha arribat a l'esport per quedar-s'hi"

  • El Museu Colet ha acollit la presentació del Campionat d’Europa de Softbol Femení 2022, que tindrà lloc a Sant Boi de Llobregat, Barcelona, Viladecans i Gavà del 24 al 30 de juliol
sge

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit avui, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació del Campionat d’Europa de Softbol Femení, que se celebrarà el proper mes de juliol a diverses ciutats catalanes. “Una festa del softbol femení”, segons Anna Caula, que contribuirà a “fer més visible els esports practicats per dones”.

L’Europeu de softbol femení, organitzat per la Federació Europea de Softbol, es disputarà del 24 al 30 de juliol a les quatre instal·lacions internacionals existents a Catalunya: Sant Boi de Llobregat –que serà la seu principal-, Barcelona, Viladecans i Gavà. “Un gran esdeveniment que obre noves mirades, ja que permet somiar les joves jugadores que algun dia poden ser protagonistes d’un campionat d’aquesta magnitud”, ha dit Anna Caula.

“Aquest Europeu serà la festa del softbol femení”, ha subratllat la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, sobre un torneig que ajudarà a “fer més visible els esports practicats per dones” i modalitats poc conegudes com el softbol. “Des del Govern farem que aquesta sigui la legislatura de l’esport femení. I és que la dona ha arribat a l’esport per quedar-s’hi”, ha assegurat.

És el primer cop que Catalunya acull un Campionat d’Europa absolut de softbol (se n’havien celebrat en categories juvenil, el 2016, i màsters, el 2019 i el 2021). En aquest sentit, Anna Caula ha destacat la importància d’acollir proves com aquesta, que porten “un turisme esportiu de qualitat” i mostren al món “l’ADN esportiu de Catalunya”, a la vegada que lloava la tasca amb la base duta a terme per la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, cosa que ha portat les seleccions catalanes a competir i guanyar campionats internacionals en els últims anys.

Un total de 22 seleccions participants, entre les quals hi haurà l’estatal, jugaran un centenar de partits durant l’Europeu. L’equip espanyol, la meitat del qual estarà format per jugadores catalanes, tindrà com a rivals de grup Israel, Ucraïna, Eslovàquia, Turquia i Finlàndia. Els tres primers equips classificats obtindran la plaça per a la primera fase del Mundial del 2023. Per Jordi Vallès, president de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, aquesta cita suposarà “un abans i un després” en l’organització d’un esdeveniment d’aquest tipus, i espera “oferir una experiència única a les jugadores i visitants”.

La presència de més de 500 jugadores ajudarà a “estendre la marca Catalunya a Europa”, ha dit Vallès, mitjançant la retransmissió dels partits en línia (streaming), i ha recordat l’aposta de la Federació Catalana pel foment de les seves disciplines entre les noies.

Per la seva banda, María Antonia Barragán, regidora d’Esports i Gent Gran de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, que ha intervingut en nom de les quatre poblacions que seran seus de l’Europeu, ha recalcat el compromís d’aquests consistoris en la promoció de l’esport femení i la “bona feina” dels clubs de beisbol i softbol. Finalment, Jesús Lisarri, president de la Real Federación Española de Béisbol y Sófbol, ha agraït “el suport i la vinculació amb l’esport” de les institucions que fan possible la celebració de l’esdeveniment.

A l’acte, també hi han assistit regidors i gerents d’Esports de Barcelona, Viladecans i Gavà, així com presidents de clubs de beisbol i softbol, i representants d’entitats esportives del país, com el director de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Jordi Sans.

 

 

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Tarrés)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Tarrés) 3998

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia