Reunió del Consell Assessor Territorial

El Consell Assessor Territorial de Barcelona s’ha reunit aquesta tarda per fer seguiment de la Covid 19 i per abordar les línies estratègiques i la planificació d’actuacions de l’Agència Catalana de l’Aigua. Una informació que el delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, ha qualificat de “molt útil, donat que molts municipis tenen a les seves agendes temes relacionats amb aquest àmbit i també pel moment preocupant de sequera en el qual ens trobem”

El director de l’ACA, Samuel Reyes, ha explicat que entre 2022 i 2027 s’invertiran 1.400 M d’euros en diferents actuacions d’abastament, sanejament o reutilització dels recursos hidràulics de Catalunya. El director de l’Agència ha recordat que estem en situació de prealerta per sequera i que, en aquest sentit,  també són molt importants les actuacions de regeneració de l’aigua, per les quals hi ha una línia de subvencions de 5 M d’euros per tal que les aigües de les depuradores que van al mar puguin ser reutilitzades.

Samuel Reyes també ha parlat de la importància del manteniment i la conservació de les lleres amb subvencions que surten publicades cada any. També ha explicat que, només per tasques de sanejament, en els propers 12 anys es destinaran 1.212 M d’euros, la majoria per a accions de millora en instal·lacions ja existents.

El Consell Assessor Territorial, en el que hi participen els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació de Barcelona, també ha fet seguiment d ela Covid 19. Les responsables de Salut han confirmat que els contagis i també la pressió assistencial segueixen disminuint, però que cal incidir en la vacunació perquè “és l'única eina que tenim per evitar possibles complicacions i ingressos hospitalaris”