Servei Català de Trànsit

Presentació Balanç sinistralitat Camp de Tarragona 2021

3 de cada 4 de les víctimes mortals de trànsit al Camp de Tarragona el 2021 eren motoristes, vianants i ciclistes

query_builder   24 febrer 2022 17:43

event_note Nota de premsa

3 de cada 4 de les víctimes mortals de trànsit al Camp de Tarragona el 2021 eren motoristes, vianants i ciclistes

Presentació Balanç sinistralitat Camp de Tarragona 2021

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, acompanyat de la delegada territorial del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, i del cap de l’Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d’Esquadra a Tarragona, l’inspector Antoni Vilafranca, ha presentat aquesta tarda el balanç de sinistralitat del Camp de Tarragona del 2021.

La vegueria del Camp de Tarragona tanca el 2021 amb 12 víctimes mortals en zona interurbana, 8 morts menys que el 2019. També convé destacar que 9 de les víctimes mortals del Camp de Tarragona van ser col·lectius vulnerables: 4 motoristes, 2 ciclistes i 3 vianants. A més, cap carretera del Camp de Tarragona registra més d’un mort al llarg del 2021.

Lamiel ha destacat que “les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona són les vegueries on més s'ha reduït la sinistralitat aquest 2021. El cas del Camp de Tarragona és paradigmàtic pel que fa a l'accidentalitat dispersa que hem tingut, ja que no hi ha hagut cap carretera amb més d'un mort. Aquesta sinistralitat més dispersa ens obliga a plantejar una estratègia més dinàmica per fer-hi front”. A més, ha afegit que “al Camp de Tarragona hem tingut 3 atropellaments, 14 a tot Catalunya. Treballarem amb campanyes per reduir aquestes morts. De fet, els vulnerables en aquesta vegueria sumen el 75% del total de morts, i per això farem accions específiques per a aquests col·lectius". En relació amb aquesta vegueria, Lamiel també ha destacat que "els accidents amb fauna estan en creixement i que, al Camp de Tarragona, suposen el 20% del total de sinistres".

El director del Servei Català de Trànsit també ha explicat que, “al conjunt de Catalunya, hi ha hagut un clar increment de la mobilitat a les autopistes. Per exemple, a Martorell - fins a un +43%. A més, també s’ha registrat un augment de la mobilitat dels vehicles pesants”. “No obstant això, a les autopistes alliberades de peatge l'índex de perillositat és 13 vegades més baix que a les convencionals”.

A l’acte, que ha tingut lloc a la Delegació Territorial del Govern a Tarragona, també hi ha assistit la directora dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Marta Cassany Virgili i el cap del Servei Territorial de Trànsit a Tarragona, Albert Raül Esteban.

(S’ADJUNTA EL DOSSIER DEL BALANÇ DE SINISTRALITAT DEL CAMP DE TARRAGONA 2021)

1  

Fitxers adjunts

DOSSIER DE PREMSA SINISTRALITAT CAMP DE TARRAGONA  2021

DOSSIER DE PREMSA SINISTRALITAT CAMP DE TARRAGONA 2021
PDF | 985

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia