Direcció General de Comunicació

Presidència

El Govern reforça les relacions amb Euskadi

query_builder   24 febrer 2022 19:27

event_note Nota de premsa

El Govern reforça les relacions amb Euskadi

  • La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, s’ha reunit amb la consellera de Governança Pública i Autogovern del Govern Basc, Olatz Garamendi Landa, per abordar l’acció de Govern de Catalunya i Euskadi
Moment de la reunió de les dues conselleres.

Durant el seu viatge a Euskadi, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, s’ha reunit amb la consellera de Governança Pública i Autogovern del Govern Basc, Olatz Garamendi Landa, per abordar diferents temes de l’acció de Govern de Catalunya i Euskadi.

Vilagrà i Garamendi han compartit i contrastat les seves experiències en les matèries que els corresponen d’acord amb les seves responsabilitats de govern. Per exemple, les transferències de competències i qüestions relacionades amb la funció pública i els governs locals.

Ambdues conselleres han expressat la seva satisfacció per la trobada i per com ha anat. Vilagrà i Garamendi s’han compromès a estrènyer llaços per compartir i intercanviar experiències i anàlisis sobre diferents matèries que siguin d’interès per ambdues parts.

Durant la reunió, les conselleres han tractat les relacions bilaterals que Catalunya i Euskadi mantenen amb el govern espanyol pel que fa a transferències pendents. En aquest sentit, Vilagrà i Garamendi han compartit la necessitat que es doni compliment íntegre als temes pendents de transferir.

Tanmateix, han coincidit en la necessitat de revisar el model de cogovernança que du a terme l’Estat espanyol. Les dues conselleres han constatat una inèrcia centralitzadora, com la judicialització i la proliferació de lleis bàsiques. En aquest context, han destacat la situació de les llengües co-oficials i el compromís amb la seva defensa.

Vilagrà i Garamendi han compartit els seus fulls de ruta per reduir la interinitat i estabilitzar els llocs de treball al sector públic, i per modernitzar l’administració pública. La trobada també ha servit per tractar altres temes lligats al govern local i s’han emplaçat a obrir vies d’interlocució i de col·laboració en aquesta i d’altres matèries.

 

1  

Imatges

Les conselleres han contrastat experiències en les matèries que els corresponen d'acord amb les seves responsabilitats de govern

Les conselleres han contrastat experiències en les matèries que els corresponen d'acord amb les seves responsabilitats de govern 1182

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia