President

El president durant la seva compareixença (foto: Rubén Moreno)

President Aragonès a la comunitat ucraïnesa de Catalunya: "Estem al vostre costat de forma incondicional"

query_builder   24 febrer 2022 21:42

event_note Nota de premsa

President Aragonès a la comunitat ucraïnesa de Catalunya: "Estem al vostre costat de forma incondicional"

  • El cap de l’Executiu ha “condemnat rotundament” l’atac de la Federació Russa i s’ha sumat a la crida europea i internacional per a “l’aturada immediata de les hostilitats”
  • Ha subratllat que “des de Catalunya volem mostrar tota la nostra solidaritat i tota la voluntat d’acollida en cas que sigui necessari”

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut aquesta tarda des del Palau de la Generalitat per “condemnar rotundament” i expressar el rebuig del Govern a l’atac i la invasió a Ucraïna que ha iniciat la Federació Russa, que, ha dit, “tindrà conseqüències sobre Europa i Catalunya”. I ha explicat que el Govern ha creat un grup intern de seguiment del conflicte amb l’objectiu de “donar el millor de nosaltres mateixos per minimitzar els efectes negatius d’aquesta situació sobre la societat catalana, però també per posar el nostre gra de sorra a la minimització dels efectes d’aquest conflicte a nivell global”.

El president durant la seva compareixença (foto: Rubén Moreno){"name":"2022/02/24/20/13/ba3c17b0-5d7c-4f07-9fdd-9f1d38c9ddc0.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"114"}

Aquest grup de treball, que es reunirà demà al matí, està format pels diferents departaments de la Generalitat que tenen competències directament vinculades als sectors afectats. També tractarà les actuacions necessàries que s’hauran d’anar prenent els propers dies i setmanes. En formen part els departaments de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori; Presidència; Interior; Acció Exterior i Govern Obert; Igualtat i Feminismes; Empresa i Treball; Drets Socials i Salut.

Davant dels efectes que d’aquesta situació sobre la societat civil, el president ha assenyalat que “des de Catalunya volem mostrar tota la nostra solidaritat i tota la voluntat d’acollida en cas que sigui necessari”. En aquest sentit, ha enviat un missatge a la comunitat ucraïnesa que viu a Catalunya, formada per unes 22.000 persones, a la qual ha traslladat “tot el suport i solidaritat”. “Estem al vostre costat de forma incondicional i en tot allò que estigui a les nostres mans treballarem per donar-vos suport, per donar suport a les vostres famílies i per minimitzar els efectes d’aquesta situació”, ha assegurat.

A preguntes dels mitjans, el cap del Govern ha assenyalat que s’ha posat en contacte amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per tal d’oferir la nostra col·laboració en les qüestions relatives a l’acollida i “la minimització dels efectes negatius que pot tenir la situació sobre la nostra societat i la nostra economia, tant des del punt de vista humanitari com econòmic i social”.

El cap de l’Executiu, que s’ha sumat a la crida de la Unió Europea i de la comunitat internacional per reclamar l’aturada immediata de les hostilitats, ha remarcat que “la guerra absolutament mai resol res”, sinó que “sempre agreuja els conflictes, i sempre té uns costos elevats en vides humanes innocents del tot injustificables”. “Catalunya sempre s’ha posicionat sempre a favor de la paui de la resolució de conflictes a través de vies pacifiques i democràtiques”, ha reblat.

Pere Aragonès també ha mostrat la seva preocupació pels efectes que tindrà aquesta situació des del punt de vista econòmic, tant a Europa com a Catalunya, amb “una afectació especialment preocupant sobre el cost de l’energia i de determinades matèries primeres”.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia