President

El president Aragonès durant la recepció a Carla Simón i a l'equip de la pel·lícula 'Alcarràs'.

President Aragonès a l'equip de la pel·lícula 'Alcarràs': "Heu aconseguit explicar tal com som i explicar-ho amb la nostra veu"

query_builder   26 febrer 2022 18:19

event_note Nota de premsa

President Aragonès a l'equip de la pel·lícula 'Alcarràs': "Heu aconseguit explicar tal com som i explicar-ho amb la nostra veu"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebut aquest matí al Palau de la Generalitat a la directora Carla Simón i a l’equip de la pel·lícula Alcarràs, després d’haver rebut l’Os d’Or a la Berlinale. “Heu aconseguit explicar tal com som, els reptes que té la nostra terra, les nostres comarques i el sector primari, i explicar-ho amb la nostra veu”, ha assegurat.

El president Aragonès durant la recepció a Carla Simón i a l'equip de la pel·lícula 'Alcarràs'.{"name":"2022/02/26/18/19/a9cad6d1-acbe-4666-8c72-fab57e406fc1.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"119"}

El cap de l’Executiu ha felicitat a Carla Simón, als actors i actrius i a la resta de l’equip que hi ha treballat, a qui ha reconegut haver-hi posat “talent, professionalitat i ànima” per poder explicar en català la realitat del país.

Per Aragonès, que una producció en català i amb actors no professionals hagi aconseguit aquest reconeixement demostra el llarg camí que hi ha per endavant. “Ens n’hem de sentir molt orgullosos”, ha apuntat el president, que ha convidat a tothom a “gaudir de l’èxit”.

El cinema en català té futur. En un món on s’hi parlen tantes llengües, té sentit posar-hi la nostra veu i explicar les nostres històries en la nostra llengua. Fer pel·lícules en català que tinguin el màxim de reconeixement és possible”, ha dit el cap de l’Executiu que també ha recordat el compromís del govern amb l’audiovisual i el cinema en català.

El president Aragonès ha agraït al poble d’Alcarràs i totes les comarques de Ponent que hi han participat i ha apuntat que “tot té sentit si posem en valor no només el producte, sinó tot el que hi ha al darrera: una manera de viure, un territori i la gent que hi viu”.

L’Os d’Or és el primer de molts èxits. Però el veritable èxit serà el pòsit col·lectiu que deixa d’orgull, d’autoestima i de fer que allò que sembla impossible és possible”, ha conclòs.

A l’acte, també hi ha assistit el vicepresident del govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el delegat del Govern de Lleida, Bernat Solé; l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés; i representants de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

2  

Imatges

El president Aragonès, membres del Govern i de l'equip de la pel·lícula 'Alcarràs, al Palau de la Generalitat

El president Aragonès, membres del Govern i de l'equip de la pel·lícula 'Alcarràs, al Palau de la Generalitat 171

El president Aragonès i la directora Carla Simón

El president Aragonès i la directora Carla Simón 111

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia