Mossos d'Esquadra

cme

Els Mossos desmantellen un grup criminal assentat al Pla de Lleida dedicat al cultiu interior i al tràfic de marihuana

query_builder   27 febrer 2022 10:49

event_note Nota de premsa

Els Mossos desmantellen un grup criminal assentat al Pla de Lleida dedicat al cultiu interior i al tràfic de marihuana

. Els investigadors van localitzar les dues plantacions en immobles ubicats a les localitats de Golmés (El Pla d’Urgell) i Les Borges Blanques (Les Garrigues) amb un total de 1379 plantes

. Els arrestats havien posat en marxa les plantacions interiors amb la darrera tecnologia disponible al mercat per incrementar-ne el rendiment

 

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de Ponent han desmantellat dues plantacions interiors de marihuana ubicades a les localitats de Golmés i Les Borges Blanques, i han detingut dos homes, de 23 i 30 anys, a qui se’ls atribueixen els delictes de defraudació de fluid elèctric, contra la salut pública i ocupació d’immobles. Hores d’ara hi ha un tercer investigat en crida i cerca, pendent de detenció.

 

El mes de juny de 2021 els investigadors van tenir accés a una informació segons la qual un grup de persones podrien estar relacionades amb cultiu o el tràfic de substàncies estupefaents en un domicili del municipi de Golmés (Pla d'Urgell).

 

Els agents van començar a vigilar l’immoble i van constatar que dos homes hi entraven i sortien amb freqüència malgrat no estar-hi empadronats i, en comprovacions posteriors, també van comprovar que no tenien cap activitat laboral ni ingressos de cap tipus. A més, prenien diverses mesures de seguretat com estacionar el vehicle a carrers propers a l’immoble, tot i que disposava de pàrquing interior. Un dels elements importants que reforçaven la sospita del cultiu interior de marihuana eren els consums elevats d’electricitat que no es corresponien amb la potència mínima contractada.

 

El seguiment dels investigats va dur als mossos a dos establiments de la població de Torrefarrera, un dedicat a la venda i subministrament de materials de cultiu del cànem i els seus derivats i una altra de bricolatge.

 

En una fase més avançada de la investigació els mossos van saber de l’existència d’un segon domicili, en aquest cas ubicat a Les Borges Blanques, que van poder relacionar amb un dels investigats. Aquesta segona residència tenia diversos elements comuns amb l’anterior punt de cultiu: visites freqüents, mesures d’autoprotecció i consums elevats de fluid elèctric. La diferència és que en aquesta ocasió no hi havia cap contracte de subministrament del servei.

 

Davant les evidències que els tres investigats cultivaven marihuana en aquests immobles i que en feien la distribució posterior es va preparar el dispositiu d’explotació de la investigació amb l’autoritat judicial.

 

El 16 de febrer d’enguany es van dur a terme les dues entrades i escorcoll als immobles de Golmés i Les Borges Blanques. Els dos habitatges estaven preparats per al cultiu interior de marihuana i els agents hi van trobar 1379 plantes, 1757 testos amb restes de plantes tallades, prop de cinc quilos de cabdells i 2,6 kg de pol·len de marihuana. A banda, també hi van trobar làmpades LED d’ampli espectre lumínic de darrera generació, una centrifugadora de cabdells  i un sedàs per  assecar-los i extreure’n el pol·len.

 

Els arrestats van passar a disposició judicial el dia 22 de febrer i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

 

La investigació continua oberta ja que els investigadors treballen amb la hipòtesi que es tracti d’una organització criminal amb vincles amb d’altres grups del nord d’Europa, motiu pel qual s’ha intercanviat informació amb policies d’aquests països.

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 27 de febrer de 2022

4  

Imatges

1

1 2732

2

2 2471

3

3 3326

4

4 3631

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia