President

El president Aragonès durant la seva intervenció

President Aragonès: "Barcelona torna a ser el centre del món digital"

query_builder   27 febrer 2022 21:53

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Barcelona torna a ser el centre del món digital"

  • El cap de l’Executiu ha assistit aquest vespre al sopar inaugural del Mobile World Congress acompanyat del vicepresident Puigneró i els consellers Torrent i Gonzàlez-Cambray

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha assistit aquest vespre al sopar de benvinguda del Mobile World Congress en el decurs del qual ha assegurat que “Barcelona torna a ser el centre del món digital”, fet que és una font d’orgull per la ciutat i per Catalunya. El cap de l’Executiu ha apuntat la “capacitat de pensar en gran” de Catalunya, moguda per l’inconformisme i la voluntat de progressar. “Catalunya és terra de progrés i té tota l’ambició de futur”, ha posat en valor.

El cap de l'Executiu ha intervingut en el sopar del Mobile World Congress. (Fotografia: Rubén Moreno){"name":"2022/02/27/21/20/ac6cb78b-d02c-48e7-a390-63203f637117.JPG","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"912"}

El president Aragonès ha ressaltat que enguany el congrés recupera “la fortalesa, vitalitat i energia” de les edicions anteriors a la pandèmia, en un moment en què s’ha evidenciat la importància de la connectivitat i la transformació digital. També ha afegit que aquesta edició demostra que, gràcies a la feina dels professionals de la salut i l’eficiència de les vacunes, som més a prop que mai de deixar enrere la pandèmia.

Aragonès també ha incidit en el compromís de l’Executiu català amb la llengua, les tecnologies digitals i la comunicació. En aquest sentit, ha recordat que el projecte AINA farà que les aplicacions d’intel·ligència artificial puguin entendre i parlar en català, “perquè llengües com la catalana també han de tenir el seu futur garantit en el món digital”, ha reblat.

Durant el seu discurs, el cap de l’Executiu també ha condemnat la invasió russa a Ucraïna. “La independència d’Ucraïna i la seva població ha de ser protegida”, ha afirmat, remarcant que Catalunya sempre estarà al seu costat i en el seu desig de pau.

Lunch Mobile

Al migdia, el president Aragonès ha assistit aquest migdia al Mobile Lunch organitzat per la Mobile World Capital. En el transcurs del seu parlament, ha apuntat que esdeveniments com el Mobile permeten “connectar amb creadors, innovadors i empreses tecnològiques d’arreu del món que venen a Barcelona i a Catalunya a presentar a nivell global les seves estratègies de futur, els seus nous productes”. “Com a país hem d’aprofitar aquesta oportunitat per ajudar a impulsar l’ecosistema digital i emprenedor” i “per posar en valor l’extraordinari talent que té el país”, ha assegurat.

En ambdues ocasions, el president Aragonès ha estat acompanyat per el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i els consellers d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia