Drets Socials

Les mans d'una persona gran recolzades a un bastó

Més de 730 persones de la demarcació de Lleida rebran la prestació de persona cuidadora no professional gràcies a l'eliminació del termini suspensiu a partir de març

Prop de 6.000 persones ja es beneficien de la prestació a les comarques lleidatanes

query_builder   28 febrer 2022 12:24

event_note Nota de premsa

Més de 730 persones de la demarcació de Lleida rebran la prestació de persona cuidadora no professional gràcies a l'eliminació del termini suspensiu a partir de març

Prop de 6.000 persones ja es beneficien de la prestació a les comarques lleidatanes

Un total de 731 persones de la demarcació de Lleida podran rebre la prestació per a persones cuidadores no professionals, després que el Departament de Drets Socials ha eliminat el termini suspensiu de 18 mesos. A partir del mes de març, la prestació es podrà cobrar un cop aprovada, el que afectarà també a les persones que actualment es trobaven en espera d’aquests 18 mesos. Els nous usuaris i usuàries de la prestació se sumaran a les 5.886 persones que ja la reben actualment en aquest territori, amb el que s’arribarà els 6.617 beneficiaris de la prestació a les comarques lleidatanes.

S'anomena cuidador o cuidadora no professional aquell familiar, fins a tercer grau de parentiu, que conviu amb la persona en situació de dependència i l’atén de forma continuada. L’ajut promou el manteniment a la pròpia llar de les persones amb grau de dependència reconegut que, en optar a ser ateses al seu entorn familiar, reben una prestació econòmica per a cures en l'entorn familiar i de suport a persones cuidadores.

El 2012 el Govern de l’Estat va establir que, un cop aprovada la resolució favorable, el cobrament d’aquestes prestacions econòmiques se suspenia durant un termini màxim de dos anys. El 2017 el Departament va aplicar una millora d’aquest termini suspensiu, passant dels 2 anys als 18 mesos. Cervera ha considerat que “esperar 18 mesos per a cobrar és un temps massa llarg per a la persona amb dependència i per a les seves famílies”.

La nova mesura beneficiarà a 6.400 persones a tota Catalunya i compta amb una inversió mensual d’1,4 milions d’euros, que pot variar en funció dels beneficiaris que es vagin incorporant al sistema, i que serà d’uns 17 milions anuals. Durant el 2022, el Departament preveu invertir 255 milions d’euros –davant els 234 de l’any passat– per arribar a les 88.000 persones cuidadores no professionals a Catalunya.

 “Un dels nostres principals objectius és el de treballar per a la reducció dels terminis de gestió de les sol·licituds de la dependència i per la reducció de la llista d’espera per accedir a prestacions i serveis”, explica la consellera de Drets Socials, Violant Cervera.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia