1. El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest migdia, acompanyat del vicepresident Puigneró, l’estand de la Generalitat al Mobile World Congress
  2. Aragonès destaca que a través d’aquesta iniciativa “moltes empreses poden explicar-se al món, aconseguir nous clients i crear sinergies”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat aquest migdia, acompanyat del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, l’estand de la Generalitat al Mobile World Congress (MWC) 2022. Durant l’acte, Aragonès s’ha congratulat que el Congrés “hagi tornat amb tot el seu potencial”, i que durant uns dies “som la capital digital del món”. I ha volgut també subratllar que “amb el Mobile, Catalunya torna a trepitjar fort en el món digital i també durant tot l’any essent una terra d’oportunitats. Aquesta és la nostra voluntat”.

Inauguració del Mobile{"name":"2023/02/03/14/15/fb7d3bc1-6309-4e18-9ad6-841adb4eccd3.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":150428}

El cap de l’Executiu ha insistit que després de “dos anys durs per la pandèmia, que comencem a deixar enrere gràcies a la vacunació i la feina dels serveis públics de salut”, i tot i ser conscients “dels canvis geopolítics” que s’estan produint, “Catalunya hi ve amb tota la força”. I ha afegit: “Hem de tenir aquest punt necessari d’optimisme i autoestima”, tot recordant “la contribució extraordinària” del nostre país en “tots els passos endavant de digitalització que s’han produït arreu del planeta”.

En aquesta línia, el president ha posat en relleu l’oportunitat que l’estand de Catalunya suposa per a “moltíssimes empreses, ja que a través d’ell poden explicar-se al món, presentar els seus serveis, aconseguir nous clients i crear sinergies”.  I en aquest sentit ha agraït l’esforç de totes les àrees de Govern implicades en la iniciativa.

Aragonès, durant la seva intervenció, ha posat l’accent en el repte que suposa la transformació digital que afronta el sistema productiu de Catalunya, i ha assegurat que el MWC “posa la tecnologia al servei de les persones, per reduir la bretxa digital, per ampliar la formació a les desenes de milers de treballadors i treballadores del nostre país que hauran d’afrontar aquest repte”.

Per la seva banda, el vicepresident Puigneró ha afirmat que “en aquest MWC de la recuperació, Catalunya mira cap amunt, cap al progrés i el futur, cap aquesta economia de l'espai, que és un sector ple d'oportunitats laborals. I la millor política social que podem fer és que la gent tingui feina".

Espai Catalunya

Aquest any, 52 empreses, entitats i centres tecnològics estaran ubicades a la zona d’expositors dels dos estands amb què compta la Generalitat: l’estand Digital Catalonia (Hall 4 C1), que ocupa 661 m2 i on 32 entitats, empreses i centres presentaran serveis; i l’estand del Congress Square (Hall 4 CS180), de 195 m2, on 20 entitats, empreses i centres més presentaran productes.

Sota el lema “Catalonia looks up” els estands conviden també a viure una experiència hologràfica en 360° totalment nova i que permet conèixer els beneficis de la connectivitat IoT/5g i de les missions espacials amb nanosatèl·lits dins l’Estratègia NewSpace de Catalunya. També es comparteix projectes pioners i innovadors com el 5G Gamming Arena o el laboratori 5G a IDIADA.

4  

Imatges

Inauguració estand

Inauguració estand 136

Visita estand (1)

Visita estand (1) 167

Visita estand (2)

Visita estand (2) 143

Visita estand (3)

Visita estand (3) 141