Recerca i Universitats

Geis serà demà dimecres i dijous a la Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça

Visita institucional de la consellera Geis a diferents comarques del Pirineu i el Prepirineu

query_builder   1 març 2022 14:35

event_note Nota de premsa

Geis serà demà dimecres i dijous a la Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça

Visita institucional de la consellera Geis a diferents comarques del Pirineu i el Prepirineu

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, iniciarà demà dimecres una visita institucional de dos dies a les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça on visitarà diverses instal·lacions científiques i tecnològiques i es reunirà amb alcaldes de diferents consistoris i amb la síndica del Conselh Generau d’Aran, entre altres, per parlar de qüestions de l’àmbit de recerca i d’universitats.

Geis començarà la ronda de contactes dimecres amb una visita institucional a l’Ajuntament d’Àger, a la Noguera, on es reunirà amb l’alcaldessa del municipi, Mireia Burgués, per posteriorment traslladar-se al Parc Astronòmic del Montsec, on visitarà les instal·lacions de la mà del director del centre, Salvador Ribas.

A continuació, la consellera Geis visitarà l’Observatori del Montsec, a Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà, i posteriorment es reunirà a l’Ajuntament amb l’alcalde del consistori, Jordi Navarra.

Noves convocatòries Joan Oró

A l’Observatori del Montsec, la consellera Geis coneixerà el telescopi Joan Oró, el més gran i tecnològicament més avançat de Catalunya. Precisament, i amb motiu de la commemoració enguany del centenari del naixement de Joan Oró, des del Departament de Recerca i Universitats es batejaran dues convocatòries de recerca amb el nom del bioquímic lleidatà.

La primera serà la convocatòria dels ajuts per a la contractació de personal investigador predoctoral en formació, coneguda com FI, es passarà a dir Convocatòria Joan Oró d’ajuts a la contractació de personal investigador predoctoral. Aquesta convocatòria anual afavoreix totes les universitats públiques i privades, centres de recerca i infraestructures científico tècniques singulars (ICTS) amb el finançament de 260 contractes per un  import d’uns 18 milions d’euros.

La segona convocatòria que es batejarà amb el nom d’Oró serà la d’ajuts per al foment de la cultura científica que, des de l’any passat, convoca la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). Aquesta convocatòria , dotada amb 200.000€), ofereix dues categories (per al talent jove i el talent consolidat) per a fomentar la cultura científica en llengua catalana.

A la tarda, Geis anirà fins al Pallars Sobirà on es reunirà amb l’alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs, i posteriorment conclourà la primera jornada institucional amb una visita a la Central Hidroelèctrica de Tavascan.

Atenció als mitjans de comunicació a Vielha i al Pont de Suert

L’endemà, dijous, la consellera Geis es traslladarà a la Val d’Aran on té previst reunir-se amb la síndica del Conselh Generau d’Aran, Maria Vergés Pérez, per tractar diferents qüestions de l’àmbit competencial del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), que és l’òrgan de coordinació del sistema universitari, integrat pel Govern de la Generalitat a través del Departament de Recerca i Universitats i les 12 universitats de Catalunya. Un cop finalitzada la reunió, que començarà a les 11 hores, la consellera i la síndica atendran els mitjans de comunicació en una roda de premsa conjunta en la qual també hi participaran la secretària general del CIC, Cristina Gelpí, i la consellera de Coneixement de l’Aran, Angelina Cases.

A la tarda, a les 16 hores, Geis finalitzarà el seu viatge institucional a la comarca de l’Alta Ribagorça amb una trobada amb l’alcalde de Pont de Suert, José Antonio Troguet, per parlar de temes relacionats amb l’àmbit d’universitats. Un cop finalitzada la reunió, la consellera, farà una roda de premsa juntament amb l’alcalde per valorar les diferents qüestions tractades en el decurs de la trobada.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia