Cultura

Reunió de la Comissió Tècnica de Política Lingüística del Govern

La consellera Garriga reuneix per segon cop la Comissió Tècnica de Política Lingüística

query_builder   1 març 2022 18:49

event_note Nota de premsa

La consellera Garriga reuneix per segon cop la Comissió Tècnica de Política Lingüística

  • La Comissió, presidida per la consellera de Cultura i encapçalada també pel secretari de Política Lingüística, convoca tots els departaments de la Generalitat i permet treballar el foment del català des de tots els àmbits
  • El compromís de la conselleria és reunir aquesta comissió cada quatre mesos per tal de coordinar i fer un seguiment de les dades i les actuacions de foment de la llengua que es duen a terme al Govern
La Comissió Tècnica de Política Lingüística reunida

El Departament de Cultura ha reunit avui en segona sessió la Comissió Tècnica de Política Lingüística amb la intenció de treballar des de tots els àmbits del Govern per assegurar el present i el futur de la llengua catalana. La Comissió Tècnica és l’eina que té la secretaria de Política Lingüística per convocar tots els departaments de la Generalitat i treballar conjuntament pel foment del català.

La reunió d’avui ha servit per fer el seguiment de les polítiques lingüístiques transversals de la Generalitat i per continuar treballant en les previsions i objectius que planteja la posada en marxa del Pacte Nacional per la Llengua, un dels altres projectes importants en què està compromès el Govern en el marc de l’actualització de les polítiques de foment del català.

El secretari de Política Lingüística, F. Xavier Vila, ha repassat l’evolució sociolingüística recent de Catalunya i ha exposat les línies d’actuació principals que han de dur a terme tots els departaments. Aquestes línies d’actuació són sobretot: l’anàlisi de la situació dels reptes que la llengua catalana té en cada àmbit; la revisió i actualització dels mecanismes existents o emprats anteriorment, i el disseny conjunt de les noves iniciatives.

En la trobada d’avui s’ha explicat en profunditat l’informe del Pacte Nacional per la Llengua, parant atenció al desenvolupament extens del procés participatiu arreu de tota Catalunya i posant en comú com tots els àmbits del Govern poden ajudar a fer-lo possible. També s'han renovat els coordinadors i membres de la Xarxa Tècnica de Política Lingüística.

La Comissió Tècnica de Política Lingüística és l’òrgan col·legiat encarregat de garantir, mitjançant la Xarxa Tècnica de Política Lingüística, l'aplicació homogènia per part de tots els departaments de l'Administració de la Generalitat de la normativa lingüística i dels acords que adopti el Govern en aquesta matèria, així com d'acordar els mecanismes de cooperació en la implantació de polítiques lingüístiques interdepartamentals.

La Comissió pot fer propostes al Govern en relació amb les mesures en matèria de política lingüística que consideri oportunes. Està presidida per la consellera de Cultura, i en són vocals les persones titulars de les secretaries generals de tots els departaments i la persona titular de la Secretaria de Política Lingüística.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia