Interior

Conveni Moià

El conseller Elena anuncia que Moià tindrà servei 24 hores de Mossos d'Esquadra la primera meitat de l'any vinent

query_builder   2 març 2022 13:16

event_note Nota de premsa

El conseller Elena anuncia que Moià tindrà servei 24 hores de Mossos d'Esquadra la primera meitat de l'any vinent

  • Elena ha destacat que “el Moianès era l’única comarca sense un servei de Mossos les 24h”
  • El conseller Elena i l’alcalde de Moià han firmat un conveni per renovar l’oficina de proximitat conjunta de Mossos d’Esquadra i Policia Local
Conveni Moià

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i l’alcalde de Moià, Dionís Guiteras, han firmat aquest dimecres un conveni per ampliar l’oficina de proximitat compartida entre la Policia local i els Mossos d’Esquadra.

Durant la signatura del conveni, el conseller Elena ha anunciat que la primera meitat de l’any que ve es destinaran 11 agents nous de Mossos d’Esquadra a Moià, la qual cosa permetrà prestar servei 24 hores al dia, 7 dies a la setmana, 365 dies l’any. Elena ha destacat que “és necessari per Moià i per la comarca ja que és la única que no tenia aquest servei i era una mancança que calia resoldre sí o sí”. “Prestem un servei públic essencial que és el de la seguretat i les emergències per garantir drets i llibertats dels ciutadans i ciutadanes, i això s’ha de prestar 24 hores al dia”, ha afegit el conseller.

L’alcalde de Moià s’ha mostrat molt satisfet amb l'anunci del conseller i ha destacat que “l’esforç i la feina feta per tirar endavant la policia local durant aquest darrers anys amb una situació econòmica catastròfica a Moià ha valgut la pena”.

L’ampliació de l’oficina de proximitat, que es preveu que estigui enllestida a finals d’any, suposarà un important increment de superfície útil, passant dels actuals 113 metres quadrats a 197,95 metres quadrats i permetrà poder ubicar-hi un major nombre d’efectius policials.

Aquesta oficina policial, ubicada dines les instal·lacions de l’Ajuntament de Moià, és d’ús compartit entre ambdues policies, fet que millora la coordinació entre cossos i projecta una imatge unificada del concepte de policia que treballa en un territori coincident.

El Departament d’Interior es farà càrrec de contractar la redacció del projecte i la direcció d’obres i n’assumirà el cost. El projecte preveu ampliar el bany públic per tal de fer-lo accessible a persones amb mobilitat reduïda, augmentar la superfície de la zona de menjador, crear un espai annex de treball amb ús polivalent per a les Unitats de Seguretat Ciutadana, eixamplar significativament la zona de vestidors i construir un nou magatzem, una sala de contenció i un nou espai d’armers amb major capacitat.

El Departament d’Interior assumirà, enguany, un cost màxim de 180.000€ per a les obres. Concretament, un màxim de 15.000€ per a la direcció d´obra i, per altra banda, les obres d’ampliació dels espais per un import màxim de 165.000€.

El seguiment de l’execució de les obres es farà conjuntament amb tècnics de l’Ajuntament de Moià i del Departament d’Interior. A més, es constitueix una comissió mixta de seguiment i avaluació del funcionament de les instal·lacions i les actuacions necessàries per assolir els objectius del conveni.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia