Delegació a Girona

Primera reunió de la Taula d'impuls de la formació professional a les comarques gironines

Es crea la Taula d'impuls de la formació professional a les comarques gironines

query_builder   2 març 2022 15:42

event_note Nota de premsa

Es crea la Taula d'impuls de la formació professional a les comarques gironines

  • La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha presidit la trobada en la qual hi han participat representants dels agents econòmics i socials de la demarcació
  • La Taula també està integrada pels representants gironins dels serveis territorials de la Presidència; Empresa i Treball; Educació; Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; i la coordinació territorial de Joventut
Primera reunió de la Taula d'impuls de la formació professional a les comarques gironines

Avui s’ha reunit per primera vegada la Taula d’impuls de la formació professional a les comarques gironines. El seu objectiu és fomentar la formació professional a la demarcació amb perspectiva gironina, establint un diàleg i un treball conjunt entre la Delegació del Govern a Girona i els agents socials i econòmics del territori.

La delegada del Govern, Laia Cañigueral, ha encapçalat la reunió que ha comptat amb la participació dels directors i directores dels serveis territorials de la Presidència; Empresa i Treball; Educació; Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; la coordinadora territorial de Joventut; així com representants dels sindicats, les patronals i les cambres de comerç gironines.

La delegada del Govern ha explicat que la constitució d’aquesta Taula és una necessitat que s’ha detectat en les trobades amb els agents socials i econòmics del territori: “Els percentatges d’atur a la demarcació, sobretot d’atur juvenil, són millorables, però, en canvi, els actors econòmics de les comarques gironines ens han traslladat les dificultats que tenen per trobar personal, i els sindicats han expressat les dificultats que hi ha en alguns sectors per reinserir o reorientar a treballadors”.

Cañigueral ha afirmat que cal fer una feina transversal per abordar l’impuls de la formació professional a la demarcació i orientar millor a les persones que busquen feina: “Fa falta una visió global, per això en aquesta taula explicarem les actuacions dels diferents serveis territorials pel que fa a l’oferta i l’orientació en formació professional, però també és molt important comptar amb la visió dels sectors social i econòmic del territori per fer la diagnosi del moment i assegurar que l'oferta i l'orientació formativa s'adeqüen a la realitat del sistema productiu del territori. Hem d’aconseguir un impacte efectiu”. En aquest sentit, la delegada ha fet referència al fet que la interlocució serà constant i que, per tant, tindrà repercussió a curt i llarg termini “no ens fixarem només en el curs vinent, volem treballar amb una visió ambiciosa i de futur”.

Un altre dels propòsits de la Taula d’impuls de la formació professional a les comarques gironines és el de fomentar un canvi de paradigma i transmetre la formació professional com a valor afegit. La delegada ha ressaltat que “cal prestigiar la formació professional i potenciar-la com a valor estratègic. La ciutadania n’ha de percebre l’alt èxit d’inserció laboral, la projecció professional i les possibilitats que ofereix si es vol continuar estudiant al llarg de la vida”.

A banda dels membres que formen la Taula, també s’ha parlat de la possibilitat de crear o incorporar grups de treball específics per analitzar sectors productius concrets.

La voluntat dels membres de la Taula és definir objectius en matèria de formació professional i fer-ne el seguiment per avaluar que s’avança en la direcció establerta.

La Taula d’impuls de la formació professional a les comarques gironines és una de les accions que forma part dels 20 Objectius Generalitat Girona, que la Delegació del Govern a Girona va presentar a principis d’any com a prioritats per aquesta legislatura a la demarcació.

2  

Imatges

Primera reunió de la Taula d'impuls de la formació professional a les comarques gironines

Primera reunió de la Taula d'impuls de la formació professional a les comarques gironines 212

Primera reunió de la Taula d'impuls de la formació professional a les comarques gironines (2)

Primera reunió de la Taula d'impuls de la formació professional a les comarques gironines (2) 234

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia