President

El president Aragonès durant la seva intervenció (Foto: Jordi Bedmar)

El president Aragonès reivindica les polítiques socials per a l'envelliment actiu en el Consell Consultiu de la Gent Gran de la Terra Alta

query_builder   2 març 2022 20:02

event_note Nota de premsa

El president Aragonès reivindica les polítiques socials per a l'envelliment actiu en el Consell Consultiu de la Gent Gran de la Terra Alta

  1. El cap de l’Executiu ha intervingut en la presentació del Pla comarcal de la Gent Gran i el Pla pilot d’envelliment Km 0, que s’ha dut a terme a l’Església de Sant Pere del Poble Vell de Corbera d’Ebre
  2. Ha posat en valor la necessitat de preservar la memòria històrica perquè “les guerres, arreu on passen, són un drama i un trauma per a qualsevol societat”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha intervingut aquesta tarda a la reunió del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Terra Alta, on ha manifestat que una de les seves prioritats és aconseguir que l’envelliment sigui “digne, actiu, i que hi hagi continuïtat generacional als municipis”. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha reivindicat que es mantingui l’autonomia de les persones sempre que sigui possible, i per això, ha posat en valor les polítiques socials que garanteixin la connectivitat de les persones perquè tinguin accés als serveis públics i privats, així com la seva mobilitat. Aragonès també ha incidit en la necessitat de “que es reparteixin els recursos arreu del territori” perquè pugui tirar endavant “el país sencer”.

El president Aragonès durant la seva intervenció (Foto: Jordi Bedmar){"name":"2022/03/02/20/03/3450649c-cef5-4d64-9ba8-b19863aed53d.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"162"}

Durant el seu parlament, el cap del Govern també ha agraït al Consell Comarcal que hagi situat els drets de les persones grans com una de les prioritats del seu mandat i hagi elaborat el pla comarcal i el pla pilot d’envelliment Km 0. “Teniu tota la nostra complicitat per tirar endavant aquest projecte. També donar les gràcies al consell consultiu de la gent gran. És fonamental per la dignitat de les persones i per la d’una societat. La societat ha de tenir cura de les persones que l’han fet tal com és”, ha assegurat.

L’acte de presentació s’ha celebrat a l’Església de Sant Pere del Poble Vell de Corbera d’Ebre, que com ha expressat el president, “ens recorda una part molt important de la nostra història que no hem d’oblidar: que les guerres, arreu on passen, són un drama i un trauma per a qualsevol societat. Ho veiem ara mateix amb l’ocupació russa d’Ucraïna”, ha remarcat. I per això, ha posat en valor “la necessitat de preservar la memòria històrica”.

A l’acte també hi ha intervingut la consellera de Benestar Social del Consell Comarcal de la Terra Alta, Aida Castro; el delegat de la Terra Alta al Consell Consultiu de la Gent Gran de Catalunya; Ramon Descàrrega, i la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà.

Prèviament, el cap de l’Executiu ha estat rebut per l’alcalde de Corbera d’Ebre, Antonio Àlvarez, i ha signat al llibre d’honor del municipi i al del Poble Vell.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia