Cultura

4YFN

La consellera de Cultura dona suport a les 'startups' de cultura digital que participen al 4YFN Barcelona

query_builder   3 març 2022 11:23

event_note Nota de premsa

La consellera de Cultura dona suport a les 'startups' de cultura digital que participen al 4YFN Barcelona

  • Garriga visita l’espai del MWC dedicat a les empreses emergents i assisteix als pitchings de cinc empreses digitals culturals
  • La consellera subratlla com el binomi entre tecnologia i creativitat contribueix a situar Catalunya com un hub de continguts digitals innovadors al Sud d’Europa
FYFN

Aquest matí, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, ha visitat l’estand Catalan Arts Startups a la fira 4YFN, el congrés paral·lel al Mobile Word Congress, que amb set edicions s’ha consolidat com el més important del món dedicat a les startups de l’ecosistema mòbil i digital.

L’estand, organitzat pel Departament de Cultura a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals  i la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, reuneix fins a 14 empreses catalanes de cultura digital que hi treballen per impulsar la seva notorietat a nivell internacional;  captar recursos en operacions de finançament —els grans grups inversors presents a la fira gestionen carteres de més de 17.000 milions d’euros— i trobar socis per al desenvolupament dels seus productes i serveis.

La consellera Garriga ha destacat el treball d’aquestes empreses en la confluència entre tecnologia, innovació i cultura, situant Catalunya com un país capdavanter en els àmbits de la recerca, l’emprenedoria i el coneixement, i posicionant-nos a Europa i arreu com un hub de continguts creatius i culturals atractiu per a tot l’ecosistema digital global. En la seva visita al saló, Garriga ha pogut conèixer de primera mà els projectes de les catorze empreses acollides a l’estand. El llistat de les companyies és el següent:  

  • 2Awesome Studio: un estudi i publisher independent especialitzat en portabilitat  i desenvolupament de jocs de qualitat.
  • Antidote: una plataforma de jocs tot en un per a estudis i jugadors.
  • Arspect: un marketplace que ofereix una experiència dinàmica i personalitzada a través del lloguer d'art
  • Aulart:és la plataforma EdTech líder per a la indústria de la música contemporània.
  • Coeli Patform: és un software com a servei (SaaS) dissenyat per documentar, gestionar i publicar col·leccions patrimonials.
  • Col·lectiu Cultura: una plataforma per connectar persones, institucions i empreses en zones no metropolitanes.
  • EDvidence: és un ecosistema d'incubació per a startups EdTech i altres iniciatives educatives que combina la recerca universitària amb la formació en innovació empresarial.
  • GameBCN: programa d'incubació global de Barcelona, ​​que ajuda els estudis de videojocs a professionalitzar la seva producció i maximitzar les seves oportunitats de negoci.
  • La Tempesta: empresa que dissenya i produeix nous formats i experiències innovadores a la cultura i el patrimoni a través de la creativitat digital.
  • Messcellany:empresa interdisciplinària especialitzada en la producció de projectes que combinen les noves arts i tecnologies multimèdia amb les arts escèniques.
  • myStage: és una plataforma digital per a la gestió i promoció del sector de les arts escèniques i la música en directe que apropa artistes, programadors i públic.
  • OffBeat: comunitat global d'amants de la música. És l’espai on els fans poden crear una identitat musical que els defineix a través dels mons digitals.
  • Unison.: primer operador de gestió de drets d'autor musicals privat i amb ànim de lucre a Espanya i un dels tres pioners a Europa.
  • WindowSight: és una plataforma d’streaming per mostrar art visual a televisió alhora que dóna suport als artistes i oferir una experiència d'art accessible, assequible.

En la mateix visita, Garriga ha pogut participar en la sessió de pitching en què cinc de les empreses culturals catalanes (Antidote Aulart, OffBeat, Unison i WindowSight) han pogut presentar els seus productes i serveis a inversors d’arreu del món, i en una conferència sobre el lideratge de Catalunya en la captació de talent i la creació de videojocs. Totes les empreses participants al pitching han obtingut, en els darrers anys, un Préstec Participatiu Digital, l’ajut financer que el Departament de Cultura va posar en marxa ara fa set anys per ajudar a la creació de startups en el camp de la cultura digital.

La participació al 4YFN s’emmarca dins l’estratègia del Departament de Cultura de donar impuls al creixement i acceleració de les startups catalanes del sector cultural, contribuint al seu posicionament i projecció internacional i connectant-les amb inversors de tot el món. Aquesta estratègia combina programes d’acceleració, assessorament individualitzat, així com l’acompanyament a fires i esdeveniments internacionals com el 4YFN.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia