Educació

Foto

Gonzàlez-Cambray: "Posem tot el potencial de la tecnologia al servei dels processos d'aprenentatge"

query_builder   3 març 2022 11:27

event_note Nota de premsa

Gonzàlez-Cambray: "Posem tot el potencial de la tecnologia al servei dels processos d'aprenentatge"

  • El conseller d’Educació ha inaugurat la Jornada de reflexió mSchools, en el marc del Mobile Word Congress, sobre el potencial de la tecnologia educativa coma eina d’innovació i equitat
Foto

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha inaugurat aquest matí la Jornada de reflexió mSchools, un esdeveniment que s’emmarca en el Mobile World Congress que se celebra aquesta setmana al recinte de Fira Barcelona de l’Hospitalet de Llobregat.

 

La jornada ha analitzat quina és actualment la tecnologia educativa i el seu potencial com a eina d’innovació, inclusió i equitat, i alhora ha permès reflexionar sobre la importància de la tecnologia com a instrument de millora i innovació de l’activitat docent.

 

El conseller Gonzàlez-Cambray ha posat en valor la importància d’aquestes eines com a millora de l’aprenentatge, tant d’alumnat com de docents: “No es tracta només d’augmentar les habilitats tecnològiques de l’alumnat i del professorat. El que necessitem és ser capaços de posar tot el potencial de la tecnologia al servei dels processos d’aprenentatge. El docent del futur requerirà capacitats tecnològiques que facilitin la pràctica docent i permetin la interacció amb l’alumnat. És clau la capacitació del professorat, i els acompanyarem amb els 284 mentors digitals que s’estan incorporant al sistema educatiu”.

 

El titular d’Educació ha recordat les diferents actuacions del Departament en l’àmbit de la digitalització dins del Pla d’Educació Digital de Catalunya. Així, s’ha completat la connexió a Internet de l’alumnat; s’està executant la dotació de portàtils per l’alumnat; i s’està desplegant la figura del mentor digital de forma pilot. I ha avançat que en els pròxims 3 anys, el Departament dedicarà més de 190M€ a la dotació digital, 47 milions dels quals estan dedicats a la  capacitació del professorat i els centres.

 

Ara és el moment. La tecnologia és l’eina i els docents, la palanca. La transformació educativa ja no és només desitjada, sinó que ara és inajornable i imprescindible. El sistema educatiu ha de donar resposta a qüestions com la digitalització, el currículum competencial, la globalització i  l’aprenentatge continu. El món ha canviat i l’educació no pot quedar ni quedarà al marge d’aquesta revolució”, ha conclòs Josep Gonzàlez-Cambray.   

 

Espai d’innovació tecnològica

 

La jornada de reflexió ha aplegat experts, docents, alumnat, emprenedors, creadors i divulgadors en un espai de trobada per a la innovació tecnològica i per tractar el futur de la docència. Així, ha tingut lloc la ponència “La transformació tecnològica, una visió global de l’educació” a càrrec de la cofundadora de LearnSpace i European EdTech Alliance, Svenia Busson. A continuació s’ha celebrat la taula rodona sobre el desenvolupament professional de la competència digital docent amb la participació de docents, mentors digitals i acadèmics de l’àmbit de l’educació.

 

 

3 de març de 2022

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia