Educació

Gonzàlez-Cambray: "Hem de combatre la segregació en el seu inici i que la distribució equilibrada de l'alumnat es faci a l'entrada del sistema educatiu"

query_builder   3 març 2022 12:43

event_note Nota de premsa

Gonzàlez-Cambray: "Hem de combatre la segregació en el seu inici i que la distribució equilibrada de l'alumnat es faci a l'entrada del sistema educatiu"

  • El conseller d’Educació i el Síndic de Greuges han participat en la reunió de seguiment del Pacte contra la segregació escolar

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, han participat aquest matí en la reunió de seguiment del Pacte contra la segregació escolar, que ha tingut lloc a la seu del Síndic. El conseller ha exposat que la lluita contra la segregació escolar és un dels principals reptes del Departament d’Educació en aquesta legislatura.

 

És per aquest motiu que Educació ha posat en marxa de cara al proper curs un seguit de mesures, la major part de les quals es desprenen de l’aplicació del Decret d’admissió d’alumnat. Gonzàlez-Cambray ha afirmat que “un dels principals objectius que ens plantegem és el d’eliminar la segregació escolar a l’entrada del sistema perquè, si no ho fem així, seguirem aportant recursos per tal que l’alumnat segregat estigui ben atès, però continuarà segregat”.

 

En aquest sentit, ha afegit que “cal fer un canvi de mirada: hem d’anar a combatre la segregació en el seu inici  i que la distribució equilibrada de l’alumnat es faci a l’entrada del sistema, tant a Infantil 3 com a primer d’ESO. I, per primera vegada, l’alumnat d’I3 i de 1r ESO en situació de vulnerabilitat anirà acompanyat d’una dotació econòmica que garanteixi la gratuïtat de tots els serveis i activitats vinculades a l’escolarització”.

 

De cara a la propera preinscripció, a Infantil 3 es reduiran les ràtios per sota de 25 alumnes al 99% dels grups de centres públics i el 73% dels grups concertats; i per sota de 20 alumnes al 86% dels grups públics i el 37% dels concertats. El conseller ha destacat que “avancem doncs cap a un sistema amb menys alumnat, més mestres, més grups, i, per tant, menys nens i nenes per aula”.

 

Pel que fa a les noves mesures que es desprenen del Decret d’Admissió de lluita contra la segregació escolar, destaquen: l’oferta escolar única de tots els centres, tant de titularitat pública com concertada; la regulació de les taules de planificació educativa en tots els municipis de més de 10.000 habitants; es redefineix el concepte d’alumnat amb necessitats educatives específiques (NEE) als efectes de l’admissió; i  primera vegada es mantindrà la reserva de places NEE fins a l’inici del curs escolar que permetrà la distribució equilibrada de l’alumnat nouvingut.

 

 

3 de març de 2022

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia