Empresa i Treball

SOC

El SOC destina 2M€ al programa Forma i Insereix, per a la realització de formació amb compromís de contractació de persones desocupades

query_builder   3 març 2022 15:00

event_note Nota de premsa

El SOC destina 2M€ al programa Forma i Insereix, per a la realització de formació amb compromís de contractació de persones desocupades

Les empreses que no troben els perfils professionals que requereixen poden comptar amb aquesta convocatòria per subvencionar la formació de treballadors de cara a la seva contractació

Poden presentar-se a la convocatòria de subvencions empreses, gremis, associacions d’empreses i centres de formació, i es preveu que contribueixi a formar, amb expectatives de contractar, unes 1.130 persones treballadores

SOC

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha obert la convocatòria de subvencions del programa Forma i Insereix, destinades a la realització d’accions formatives amb compromís de contractació prioritàriament per a persones treballadores desocupades. S’hi destinen 2 milions d’euros i es preveu beneficiar unes 1.130 persones.

Aquest programa inclou un compromís de contractació posteriorment a la formació. Les entitats sol·licitants poden ser empreses, gremis, associacions d’empreses o centres de formació. Subvenciona la formació professional per a la ocupació que busca professionalitzar les persones participants i capacitar-les per ser contractades per empreses que requereixin el seu perfil professional.

La formació serà de Certificat de Professionalitat, de manera que es podran formar perfils que condueixen a habilitacions professionals tals com l’atenció a la dependència, instal·lacions, vigilància de seguretat, conducció de vehicles o socorristes, entre d’altres.

El programa està adreçat preferentment a persones treballadores en situació d’atur, tot i que també poden participar persones treballadores de la mateixa empresa que necessitin una formació específica o de treballadors d’empreses diferents que puguin millorar les seves expectatives laborals. En tot cas, sempre han d’estar inscrites al SOC i la participació d’alumnes treballadors en actiu no pot superar el 30% del total.

Poden sol·licitar la subvenció del programa Forma i Insereix:

  • Les empreses amb centre de treball a Catalunya, independentment de la seva forma jurídica. S’han de comprometre a la contractació mínima del 40% de l'alumnat. La formació la podran impartir amb mitjans propis o mitjançant la subcontractació d'una entitat de formació acreditada pel SOC.
  • Els gremis i associacions d’empreses, que s'han de comprometre a inserir l'alumnat en les empreses que siguin agremiades o associades amb una contractació mínima del 40% de l'alumnat. La formació la podran impartir amb mitjans propis o mitjançant la subcontractació d'una entitat de formació acreditada pel SOC.
  • Els centres i entitats de formació acreditats pel SOC, que hauran d'actuar com a tramitadores de les necessitats formatives d'empreses que s'hagin compromès a la inserció de l'alumnat format. La inserció laboral mínima haurà de ser del 60% de l'alumnat.

El termini de presentació de les sol·licituds comença avui i finalitza el 31 d’octubre. Les entitats beneficiàries hauran d'iniciar almenys una de les accions formatives abans del 30 de desembre de 2022. Les accions formatives atorgades hauran de finalitzar com a màxim el 31 d'octubre de 2023.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia