Mossos d'Esquadra

El pla director de seguretat del Mobile World Congress ha permès garantir el bon desenvolupament del congrés i minimitzar l'acció de lladres multireincients

query_builder   3 març 2022 18:10

event_note Nota de premsa

El pla director de seguretat del Mobile World Congress ha permès garantir el bon desenvolupament del congrés i minimitzar l'acció de lladres multireincients

. Durant els quatre dies que ha durat el certamen s’han registrat 31 fets delictius, dels quals un 91% han estat furts, i s’han detingut 17 persones

. L’activació de la Unitat de Drons juntament amb els agents de paisà desplegats ha permès la detenció in fraganti de presumptes furtadors a l’entorn del congrés

. Durant la celebració de l’esdeveniment, s’han localitzat quatre aeronaus pilotades per control remot sobrevolant la zona aèria restringida i a les quals se’ls ha aixecat les corresponents actes administratives

El Pla Director de Seguretat dissenyat amb motiu de la celebració del Mobile World Congress (MWC) ha permès establir un dispositiu de seguretat òptim per tal de garantir el normal funcionament del congrés. Aquest pla s’ha estructurat en tres eixos principals: el manteniment de l’ordre públic, la seguretat integral dels congressistes i la prevenció adequada al nivell d’alerta antiterrorista actual.

El treball conjunt i coordinat realitzat per tots els cossos policials, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana de Barcelona, Guàrdia Urbana de l’Hospitalet, juntament amb els organitzadors de l’MWC, els responsables de Fira de Barcelona i Turisme de Barcelona ha contribuït a mantenir la seguretat dels congressistes i el bon desenvolupament d’aquest esdeveniment.

En aquesta edició, en un pas més per reforçar la seguretat del congrés, la Unitat de Drons (UDRON) ha incorporat un nou dron concebut per a realitzar operacions de vol més complexes i que calen un nivell de detall superior. La incorporació d’aquesta aeronau pilotada per control remot ha permès al dispositiu policial la obtenció d’imatges i vídeos, en temps real, al Centre de Coordinació (Cecor), aconseguint una visió global de l’esdeveniment. Gràcies al desplegament de la UDRON i la sincronització amb els agents de paisà, a través del Cecor, ha permès la detenció in fraganti de presumptes furtadors a l’entorn del congrés.

Durant el dispositiu, el dilluns, coincidint amb el primer dia de l’esdeveniment i fruit d’aquesta coordinació, els agents van detectar tres homes que marxaven en taxi cap a Barcelona i un cop els van aturar van comprovar que portaven un maletí, una motxilla, dos portàtils i la documentació d’un ciutadà estranger que havien sostret, minuts abans, a l’interior del recinte firal, motiu pel qual van ser detinguts.

Al dia següent, sobre les 22 hores, a la zona del Port Olímpic, els agents van localitzar i detenir tres joves, amb més de 88 antecedents, que havien intentat furtar un telèfon mòbil al conductor d’una furgoneta adscrita al congrés i que estaven donant abraçades a les persones que hi havia al voltant amb la intenció de sostreure’ls les seves pertinences.  

Durant els quatre dies que ha durat el congrés s’han registrat 31 fets delictius que en un 91%, han estat furts. Així mateix, en el marc del dispositiu s’han detingut un total de 17 persones, de les quals 15 han estat per delictes de furt.

Dispositiu integral per garantir la seguretat i la mobilitat

El Pla Director també ha cobert la mobilitat dels assistents, amb l’objectiu de facilitar i garantir la seva seguretat, tant en la xarxa de transport públic com en el privat, en coordinació amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat i els diversos operadors del transport públic de Barcelona.

Els congressistes han disposat d’una oficina de denuncies, la Police Station, ubicada a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat per a qualsevol incidència i informació de caràcter policial. Així mateix, a  l’interior del recinte firal, operativa des de dilluns i fins a la cloenda del congrés, tenien a la seva disposició una altra Police Station on han pogut denunciar qualsevol il·lícit penal relacionat amb la seva estada a la ciutat.

Els assistents també han tingut al seu servei un telèfon d’assistència on hi podien consultar qualsevol dubte o sol·licitar serveis d’emergència.

Durant els dies d’activació del dispositiu, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Transports Metropolitans de Barcelona (Metro i Bus) han col·laborat en la difusió dels consells de seguretat a través dels canals de comunicació de cada mitjà. L’objectiu ha estat informar i coresponsabilitzar els usuaris i els assistents al congrés de que l’adopció d’actituds proactives minimitza les possibilitats de ser víctimes de furts i contribueix a la prevenció de delictes i al manteniment de la seguretat.

Denunciades administrativament quatre persones per sobrevolar una àrea restringida amb drons

Durant la celebració de l’esdeveniment s’ha localitzat quatre aeronaus pilotades per control remot, més conegudes com a drons, sobrevolant la zona aèria restringida i als quals se’ls ha aixecat les corresponents actes administratives.

Tots els drons, independentment de la mida, són considerats aeronaus i es regeixen per la normativa aèria i tenen l’obligació de respectar la normativa vigent.

Cal esmentar que per volar drons a l’àrea metropolitana de Barcelona cal, entre altres requisits i per a tots els usuaris (siguin professionals o vols recreatius), tenir permís de l’autoritat aeronàutica. A més a més, i per motiu de la celebració de l’MWC, i en els dies del congrés, resten prohibits tots els vols de drons i altres aeronaus,  excepte les dels serveis d’emergències.

Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 3 de març de 2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia