Direcció General de Comunicació

Moment de la reunió d'aquesta tarda de la consellera Vilagrà amb entitats municipalistes.

La consellera Vilagrà anuncia la imminent constitució del Consell Català de Petits Municipis

query_builder   3 març 2022 18:42

event_note Nota de premsa

La consellera Vilagrà anuncia la imminent constitució del Consell Català de Petits Municipis

  • Aquesta tarda s’ha reunit amb el col·lectiu Eines de Repoblament Rural al Solsonès on també els ha fet saber que s’inicia la redacció i debat de l’Estatut de Micropobles o de Municipis Rurals
Moment de la reunió d'aquesta tarda.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha anunciat aquesta tarda la imminent constitució del Consell Català de Petits Municipis, un òrgan que permetrà la Generalitat tenir una interlocució permanent amb els municipis rurals o petits en tots els temes que els concerneixen, especialment, en tots aquells de participació del Govern.

L’anunci s’ha fet després de la trobada que Vilagrà ha mantingut a Clariana del Cardener (Solsonès) amb el col·lectiu Eines de Repoblament Rural. L’anunci s’ha fet també amb la presència de l’Associació de Micropobles de Catalunya; l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

La consellera ha assegurat que “aquest Govern ha assumit la responsabilitat de treballar perquè el repte de l’equilibri territorial sigui una realitat”, un compromís que, ha recordat, està duent a terme amb la connivència i la col·laboració d’entitats municipalistes. “Estic convençuda que només ens en sortirem si aprofitem totes aquestes sinèrgies i totes les propostes”, ha afirmat amb contundència. 

En aquest context, ha apuntat que la primera obligació del Govern és establir el marc institucional de relació amb els municipis amb menys habitants i per això la imminent constitució del Consell Català de Petits Municipis, un òrgan consultiu creat amb un Decret de Presidència el 2003 però que no s’havia posat en marxa encara. 

Vilagrà també ha anunciat que el Departament de la Presidència, a través de la secretaria de Governs Locals, ha iniciat els treballs de redacció i debat de l’Estatut de Micropobles amb la col·laboració dels col·lectius i associacions dels municipis rurals. “Ens marquem com a objectiu haver-lo aprovat el més aviat possible”, ha assenyalat.

La consellera ha ressaltat la importància que el Govern i del món municipalista comparteixin el compromís “per ajudar a equilibrar el territori i dotar-lo de les eines suficients per garantir que les persones hi puguin romandre amb les millors condicions”.

Abans de la reunió, Vilagrà ha fet aquesta tarda una visita institucional a l’Ajuntament de Clariana de Cardener. Al matí, la consellera ha estat a Terrassa on s’ha reunit amb l’alcalde Jordi Ballart i altres càrrecs municipals, i ha visitat les instal·lacions de l’Estadi Olímpic Municipal i el Club de Natació de Terrassa.

2  

Imatges

Moment de la reunió d'aquesta tarda amb entitats municipalistes

Moment de la reunió d'aquesta tarda amb entitats municipalistes 1587

La consellera Vilagrà s'ha reunit amb el col·lectic Eines de Repoblament Rural

La consellera Vilagrà s'ha reunit amb el col·lectic Eines de Repoblament Rural 1530

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia