Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Barnadas, en un moment de la seva intervenció durant la reunió.

Acció Climàtica dona un nou impuls a l'Observatori Catalunya Circular, hub d'innovació de l'ecosistema català en economia circular

query_builder   4 març 2022 10:31

event_note Nota de premsa

Acció Climàtica dona un nou impuls a l'Observatori Catalunya Circular, hub d'innovació de l'ecosistema català en economia circular

  • La col·laboració del centre tecnològic Eurecat amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural permetrà dinamitzar i consolidar el hub
  • Les empreses dedicades a donar solucions B2B en aquest àmbit augmenten un 60% en quatre anys
Barnadas, en un moment de la seva intervenció durant la reunió.
Barnadas, en un moment de la seva intervenció durant la reunió.

La secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas i López, ha presidit aquest divendres una trobada amb membres adherits a l’Observatori Catalunya Circular, hub d’innovació en economia circular, impulsat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que aglutina la informació i el coneixement sobre les accions, iniciatives, casos d’èxit, indicadors i ajuts que es duen a terme en aquesta matèria en l’ecosistema català. Barnadas ha volgut reiterar el ferm compromís del país en favor de l’economia circular, regenerativa, integradora i neutra en emissions afirmant que “hem aconseguit que aquesta sigui una de les àrees estratègiques de la nostra economia i una clau per la nostra competitivitat i innovació”.

32.800 llocs de treball

La reunió ha servit per anunciar als membres adherits totes les novetats del darrer any, com la incorporació del Pacte per a Moda Circular, la integració de la bioeconomia com a eix estratègic de l’economia circular o la col·laboració del centre tecnològic Eurecat amb la Generalitat per dinamitzar i consolidar l’observatori, punt de trobada d’empreses i institucions que aporten solucions per consolidar l’economia circular a Catalunya, un sector que suposa una facturació de més d’11.000 milions d’euros anuals i dona feina a 32.800 persones. La col·laboració amb Eurecat està permetent aglutinar el conjunt d’iniciatives existents al territori en el mapa d’iniciatives d’economia circular i generant coneixement especialitzat. D’aquesta manera es busca incrementar el seu valor com a eina de referència per als processos de transformació cap a l’economia circular de les empreses i la societat a Catalunya.

Entre les activitats desplegades destaquen la identificació d’iniciatives d’economia circular del territori, el monitoratge i publicació de novetats i l’actualització continuada, detectant necessitats de nous continguts de serveis de suport a l’empresa i propostes de visualització de l’espai web. Per altra banda, s’ha implementat el càlcul i definició de nous indicadors d’economia circular, alhora que s’han consolidat els existents.

Impuls a l’economia circular

L’Observatori Catalunya Circular és una de les principals iniciatives desplegades per la Generalitat de Catalunya, en el marc de l'Estratègia d’Impuls a l'Economia Verda i a l'Economia Circular, aprovada al maig de 2015 i que ara s’està actualitzant a través del Full de Ruta de l’Economia Circular de Catalunya a l’horitzó del 2027. Es tracta d’una acció concertada que compta amb la col·laboració de múltiples actors econòmics i socials de Catalunya, on hi ha 626 empreses dedicades a donar solucions B2B en aquest àmbit, un 60% més que l’any 2017, tal i com indica l’estudi d’ACCIÓ publicat a desembre de 2021, ‘L’economia circular a Catalunya’. Totes elles generen un facturació de més d’11.000 milions d’euros i donen feina a 32.800 persones.

Durant la reunió, s’ha fet balanç del Circular Economy Hotspot, l’esdeveniment internacional sobre experiències en economia circular que Catalunya va acollir entre el 15 i el 18 de novembre passat.  La secretària ha agraït la participació i col·laboració dels membres de l’observatori a l’esdeveniment sense els quals “no hauria estat possible organitzar visites a més de 49 empreses i organitzacions, o presentar més de 65 projectes” i els ha avançat que Acció Climàtica té la intenció d’organitzar una missió de Catalunya al proper Circular Economy Hotspot, que organitza el proper més de setembre Rin del Nord-Westfalia, per mantenir encesa la flama d’aquesta iniciativa i consolidar les col·laboracions encetades.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia