Drets Socials

els espais, per a tothom

Els equipaments cívics del departament de Drets Socials reivindiquen el 8M

El dia 9 de març s'inaugura 'Dones del Mar' una exposició audiovisual a les Cases del Mar que dona veu a les dones que han estat o estan vinculades a l'àmbit marítim

query_builder   4 març 2022 13:50

event_note Nota de premsa

Els equipaments cívics del departament de Drets Socials reivindiquen el 8M

El dia 9 de març s'inaugura 'Dones del Mar' una exposició audiovisual a les Cases del Mar que dona veu a les dones que han estat o estan vinculades a l'àmbit marítim

Els espais, per a tothom

Els 133 equipaments cívics de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials duen a terme diverses actuacions i activitats en el marc del Dia Internacional de les Dones com ara xerrades, projeccions de curtmetratges, tallers de defensa personal, etc. Els equipaments cívics són espais públics de participació i convivència oberts a tothom.

 

Exposició Dones del mar

 

El Programa de violències masclistes de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària ha creat ‘Dones del Mar’ una exposició audiovisual a les Cases del Mar que vol donar visibilitat a les dones que han estat o estan vinculades a l’àmbit marítim. Aquesta és una acció emmarcada dins del Segell ‘’Aquí no hi caben les violències masclistes’ que pretén identificar els equipaments cívics com espais segurs on les violències masclistes no hi tenen cabuda. Els objectius de ‘Dones del Mar’ són visibilitzar el paper de la dona en l’àmbit marítim, crear un material de sensibilització en els rols de gènere en l’àmbit marítim, construir el projecte a partir de la participació ciutadana de les pròpies dones vinculades a les Cases del Mar i introduir la perspectiva de gènere a aquest tipus d’equipament. La inauguració es realitzarà a la Casa del Mar de Vilanova i la Geltrú el proper dia 9 de març i es podrà visitar fins al 23 de març; després, l’exposició, es podrà veure de forma itinerant  per les diferents cases del mar participants: CM Tarragona, CM Cambrils, CM Ametlla de Mar, CM La Ràpita.

 

Les Cases del Mar són espais públics de participació i convivència oberts a tothom, amb la missió principal de vertebrar la comunitat per afavorir la cohesió social, l’equitat, l’arrelament i promoure la transmissió de valors cívics i comunitaris que permetin la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes mitjançant un conjunt de serveis i recursos a l’abast de tota la comunitat. Aquests equipaments constitueixen especialment un punt de referència per a les persones treballadores del mar i les seves famílies.

 

 

Sessions en directe:  8M una qüestió de drets!

 

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària organitza el dia 9 i 10 de març les sessions en directe ‘8M una qüestió de drets!:  dos seminaris en línia que aborden la incorporació de la perspectiva de gènere als entorns digitals i la importància de l'educació sexo-afectiva com un dret i eina de transformació social.

 

La primera formació és: ‘Entorns digitals amb perspectiva de gènere: un dret’ per oferir des d'una perspectiva crítica eines sobre com acompanyar en el consum de les noves tecnologies a infants, adolescents i joves. Proporcionant eines per a la reflexió crítica i la transformació d'hàbits i accions que promoguin la salut individual i social, tenint especialment present els àmbits del gènere i les violències. I la formació: ‘L'educació afectivosexual: un dret d'infants i adolescents i una eina de transformació social.’ En aquest seminari s'oferirà un espai de reflexió i eines sobre com acompanyar a menors en el seu desenvolupament sexo-afectiu, quins temes i aspectes engloba l'educació sexual integral i perquè suposen una transformació social, i amb quins recursos comptem per fer-ho possible.

 

Caixa d’eines per incorporar la perspectiva de gènere a la Xarxa Òmnia

 

S’ha presentat un document que pretén ser una caixa d’eines per incorporar la perspectiva de gènere a totes les activitats de la Xarxa Òmnia. El 4 de març es va fer una formació a totes les persones dinamitzadores dels punts Òmnia amb l’objectiu de proporcionar recursos adaptats a les especificitats i la diversitat de la Xarxa, així com als diversos perfils professionals que hi treballen i a diferents nivells de formació i capacitació en perspectiva de gènere i de prevenció de la violència masclista.

 

 

Segell “Aquí no hi caben les violències masclistes”

 

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària promou el segell “Aquí no hi caben les violències masclistes”, entre 42 equipaments cívics amb l’objectiu d’identificar aquests equipaments com a espais segurs on les violències masclistes no es permeten i ampliant també el suport a les dones o persones que pateixen violències masclistes per la seva orientació o identitat de gènere. Amb el segell, també es pretén oferir un acompanyament continuat als i les professionals de l’equipament en la construcció d’espais lliures de violències masclistes.

 

Aquest segell contempla diverses accions, com tallers per a grups de persones grans sobre relacions lliures de violències i sexualitat, o sobre noves masculinitats per a grups de joves, en els quals han participat unes 200 persones. Una altra de les accions del segell és revisar la cartelleria de l’equipament perquè sigui inclusiva, elaborar guies, contes i infografies, així com formar les persones responsables dels casals cívics perquè coneguin el circuit d’atenció a les violències masclistes del Departament d’Igualtat i Feminismes, amb l’objectiu de millorar la detecció de les violències masclistes.

 

1  

Imatges

Els espais, per a tothom

Els espais, per a tothom 3855

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia