Educació

Foto

Els consellers de Presidència i d'Educació visiten Cardona

query_builder   4 març 2022 15:07

event_note Nota de premsa

Els consellers de Presidència i d'Educació visiten Cardona

  • Laura Vilagrà i Josep Gonzàlez-Cambray han anat l’Escola Patrocini, que ha estrenat un nou accés finançat pels departaments d’Educació i Presidència i per l’Ajuntament de Cardona
Fotografia

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà Pons, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han visitat avui el nou accés de l’Escola Patrocini de Cardona. Els consellers, acompanyats de l’alcalde del municipi, Ferran Estruch, i de la Delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, han recorregut les instal·lacions del centre.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha destacat el valor de la tria d’aquesta intervenció que compta amb finançament PUOSC perquè “lliga educació amb regeneració urbana”. Segons la consellera, és “un exemple del que ha de ser les intervencions urbanes a Catalunya, una col·laboració entre diversos departaments en aquest cas Educació i Presidència i també l’Ajuntament”.


La intervenció a l’Escola Patrocini és, segons la consellera, un tema important pel que fa al reequilibri territorial, en què s’està treballant intensament des del Departament, per “donar oportunitats a tothom hagin nascut on hagin nascut” i “per construir comunitats més sostenibles i adequades a les necessitats actuals”, ha reivindicat la consellera Vilagrà.

 

El conseller d’Educació ha manifestat la seva satisfacció per les obres finalitzades  del nou accés a l’Escola Patrocini, “un accés molt viu que obre el centre al barri i que dona condicions d’accessibilitat i de seguretat a l’escola. Les coses sempre surten més fàcil, millor i més ràpides si sumem les voluntats i en aquest cas hem sumat les voluntats de la conselleria de Presidència, del Departament d'Educació i de l’Ajuntament de Cardona, a qui agraeixo la implicació per les obres”.

 

L’obra d’arranjament del nou accés ha estat llargament esperada per la comunitat educativa del centre, que fins ara disposava d’una entrada amb dificultats d’accés per la dificultat d’horografia del terreny. L’obra ha suposat una inversió de més de 320.000 euros.

 

L’Escola Patrocini té un total de 148 alumnes entre I3 i 6è de primària, i treballa per projectes i ambients d’aprenentatge. Alguns dels projectes del centre són l’hort escolar, el Pati viu o la Setmana de la música.

 

En l’àmbit comarcal, el proper curs s’estrenaran dos edificis escolars nous, l’Escola Pla del Puig a Sant Fruitós de Bages i l’Escola La Serreta a Santpedor. També al Bages destaca la tasca duta a terme pel Consell territorial de la Formació Professional de Solsona i Cardona (SolCar), constituït el curs passat. El Consell està treballant amb l’objectiu de definir el mapa d’FP Catalunya elaborat conjuntament amb el territori, identificant-ne les necessitats.

 

Els consellers també han visitaran l’Ajuntament de Cardona, on han signat el llibre d’honor. Prèviament, Gonzàlez-Cambray s’ha reunit amb els directors i directores dels centres educatius de Cardona, per exposar els principals projectes i novetats de cara al proper curs escolar 2022-2023, i conèixer les inquietuds i parers dels representants dels centres del municipi.

 

El titular d’Educació ha destacat que les reunions que du a terme arreu del territori amb les direccions dels centres educatius “ens permeten compartir els reptes i la situació actual del sistema educatiu català, aprendre els uns dels altres, escoltar-nos i veure com podem ser més útil al costat dels nostres mestres i al servei de l’alumnat”.

 

 

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia