Mossos d'Esquadra

FOTO BODEGÓ

Desarticulada a Barcelona una organització criminal especialitzada en el processament i el tràfic de drogues sintètiques

query_builder   5 març 2022 10:26

event_note Nota de premsa

Desarticulada a Barcelona una organització criminal especialitzada en el processament i el tràfic de drogues sintètiques

. S’han detingut deu persones i s'han intervingut nombroses varietats de droga com MDMA, Metamfetamina, cocaïna, heroïna, haixix, ketamina i cocaïna rosa

. Els membres de l'organització llogaven pisos turístics a portals d'internet en els quals instal·laven laboratoris mòbils on tallaven i preparaven la droga per distribuir-la

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona, la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Eixample, la Guàrdia Civil i l’Agència Tributària, en un equip conjunt d’investigació, van desarticular a mitjans de febrer una organització criminal assentada al districte de l´Eixample de Barcelona dedicada al processament i tràfic de drogues sintètiques. S’han detingut deu persones per la presumpta comissió dels delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals.

La investigació es va iniciar després que es detectessin diversos paquets enviats per correu postal des de Barcelona a Las Palmas de Gran Canària amb més de 200 grams de cocaïna ocults al seu interior. En una primera actuació a Las Palmas es van fer dos escorcolls en habitatges i es van detenir tres persones (els receptors dels paquets) com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues.

Equip conjunt d’investigació

De les indagacions inicials es va obtenir intel·ligència que indicava que aquest enviament procedia d'una organització criminal assentada a Barcelona i es va crear un equip conjunt de recerca d'agents pertanyents a la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona, de la Unitat d’Investigació d’Eixample dels Mossos  d´Esquadra i les unitats orgàniques de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Barcelona i Las Palmas i de la Unitat Operativa de Vigilància Duanera (DAVA) de l´Agència Tributària, per unir esforços i optimitzar el flux d´informació entre cossos policials.

A mesura que avançava la investigació es va descobrir que aquesta organització criminal s'havia assentat al districte barceloní de l'Eixample i que llogava pisos turístics que s’oferien en diversos portals d'internet en els quals instal·laven laboratoris mòbils per tallar i preparar la droga destinada  a la seva distribució posterior.

Aquests moviments itinerants intentaven no aixecar sospites sobre la seva activitat il·lícita entre els veïns dels immobles. Un cop preparada la droga, la distribuïen per paqueteria postal a diverses localitats de l’Estat espanyol.

Resultat de l'operació

A mitjan febrer es van realitzar escorcolls en tres habitatges i dos trasters a l´Eixample en els quals es van intervenir quatre litres d´èxtasi líquid, un litre i mig de Popper i 910 grams de substància de tall: 520 grams de metamfetamina, 440 de pastilles d’MDMA i 190 d'èxtasi en pols; 80 grams de ketamina, 193 d'haixix i set d'heroïna; tres grams de cànnabis, catorze de cocaïna rosa, 563 pastilles de sidenafil a més de 40 pastilles de diazepam, 100 pastilles, dotze dosis de LCS i 6.265 euros en efectiu.

Amb aquesta operació s'ha aconseguit la desarticulació completa d'aquesta organització criminal i el desmantellament de la seva estructura i logística delinqüencial.

Sis dels deu detinguts han ingressat a presó després del seu passi a disposició judicial mentre que els altres han quedat en llibertat amb càrrecs.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 5 de març de 2022

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 627

Foto 2

Foto 2 1393

Foto 3

Foto 3 578

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia