Igualtat i Feminismes

Commemoració 8M a Lleida.

Lleida reivindica la normalitat feminista en el marc del Dia internacional de les Dones

query_builder   7 març 2022 17:20

event_note Nota de premsa

Lleida reivindica la normalitat feminista en el marc del Dia internacional de les Dones

  • La directora de serveis territorials d'Igualtat i Feminismes a Lleida, Elena Fuses Navarra, ha reclamat que "les dones només volem ser normals”.
  • L’acte ha comptat amb la lectura de la Declaració institucional del 8 de març per part de l’associació Minerva Dones.
“Les dones no volem ser menys que ningú, ni ser considerades víctimes, només volem ser normals*”. Així de contundent s’ha mostrat la directora dels Serveis territorials d'Igualtat i Feminismes a Lleida, Elena Fuses Navarra, en l’obertura de l’acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones, d’aquest dilluns 7 de març al Mercat del Pla de la capital del Segrià.

A l’acte s’ha presentat la campanya d’aquest 8 de març que ha impulsat el departament d’Igualtat i Feminismes amb el lema ‘cap a una normalitat feminista’, per reivindicar que la realitat d'allò que es considera normal ha de ser molt millor. “Tenir el mateix reconeixement, les mateixes oportunitats, viure vides justes, igualitàries i lliures de violències. Ni més ni menys", ha reivindicat Fuses.

Fuses ha recordat algunes desigualtats que encara patim les dones avui en diferents àmbits, com per exemple en temes de coresponsabilitat, on ”tenim menys temps per nosaltres que els homes perquè la dedicació a la cura de les nostres famílies i llars és el doble que la dels homes”, o d’equitat menstrual, ja que “paguem més per productes imprescindibles d’higiene menstrual perquè no són considerats de primera necessitat. Els nostres drets sexuals i reproductius els hem de lluitar perquè encara no són del tot nostres.”

L’acte, conduït per la delegada de TV3 a Lleida Teresa Macià Viles, ha comptat amb l’actuació musical de l’artista Lleidatana Abril Pinyol.

La commemoració del 8M ha continuat amb els testimonis de destacades dones en diferents sectors. En l’àmbit empresarial, Montse Baró Vilà, presidenta d’Afrucat; en l’àmbit social, Teresa Benet Balagueró, gerent de la Fundació privada de Lleida Ilersis; i en l’educatiu Rosa Maria Soler Tatché, què és catedràtica a la Universitat de Lleida de Biologia Cel·lular, i coordinadora de l’àrea de Neurociència de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida.

La lectura de la Declaració Institucional del 8M ha estat a càrrec de dues dones membres de l’associació Minerva Dones, una entitat feminista Lleidatana de referència, Carme Perna Huguet i Maite Torres Pallarol.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia