Territori

Miniatura imatge virtual

Vistiplau a la transformació de teixit industrial en desús en una zona residencial a Terrassa

query_builder   8 març 2022 09:00

event_note Nota de premsa

Vistiplau a la transformació de teixit industrial en desús en una zona residencial a Terrassa

  • Es transformaran naus abandonades al carrer de Baldrich en zona residencial, amb un 30% d’habitatges amb protecció oficial, i es crearà una nova plaça pública
  • Aprovat també el darrer tràmit necessari per a la construcció de 53 pisos amb serveis comuns a Caldes de Montbui, gestionats per la Fundació Santa Susanna

La Comissió territorial d’urbanisme de l’Arc metropolità de Barcelona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha informat favorablement del Pla de millora urbana que permetrà la reconversió d’antic teixit industrial en desús a Terrassa (Vallès Occidental) en una nova zona residencial amb un 30% de pisos amb protecció oficial, i millorar l’espai públic amb la creació d’una nova plaça.

L’àmbit se situa al barri del segle XX i constitueix la part sud d’una illa delimitada pel carrer de Baldrich, el carrer Dr. Torras i Bages i la carretera de Rubí, amb una superfície total d’uns 5.000 m2 i ocupat per antigues naus industrials abandonades. La part nord de l’illa ja està edificada.

El Pla de millora preveu per aquest nou àmbit usos majoritàriament residencials, amb un total de 55 pisos en règim de mercat i 24, el 30%, amb protecció oficial. Els habitatges se situaran amb façana al carrer de Baldrich i a la carretera de Rubí. Les activitats terciàries ocuparan la planta baixa de la part de l’edifici que farà xamfrà entre els carrer Torras i Bages i la carretera de Rubí, i el soterrani es destinarà a aparcament. S’habilitarà una vorera d’amplada suficient per a la plantació d’arbrat i per a la circulació de vianants i es crearà una nova plaça al xamfrà Baldrich/Torras i Bages, davant de l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i de l’Arxiu Històric de Terrassa.

Imatge virtual de la nova zona residencial

D’altra banda, la Comissió ha aprovat el darrer tràmit necessari per a la construcció de 53 pisos amb serveis comuns a Caldes de Montbui (Vallès Oriental), al carrer Raval Canyelles, gestionats per la Fundació Santa Susanna.

Inicialment, per a aquesta parcel·la es preveia un ús sanitari-assistencial. No obstant, la legislació en matèria d’habitatge aprovada per la Generalitat els anys 2019 i 2020 va crear un nou tipus d’allotjament, definit com a habitatge i allotjament dotacional. Es tracta de petits pisos en edificis amb serveis comuns, pensats per a estades temporals, per a persones grans amb certa autonomia o per a col·lectius amb dificultats d’inclusió.

Imatge virtual

El passat mes de gener, es va canviar l’ús previst a la parcel·la pel d’equipament d’habitatge i allotjament dotacional. Avui, la Comissió ho ha incorporat al Pla especial d’equipaments privats de la Fundació Santa Susanna.

Això permetrà construir 53 allotjaments amb diverses estances, per a una o dues persones, amb llit, cuina, bany adaptat i sala d’estar. A l’edifici, en forma de L i dues plantes d’alçada més àtic, també hi hauran oficines per a la gestió dels serveis a domicili que ofereix la Fundació i una àrea sociocultural.

Finalment, la Comissió també ha aprovat definitivament el Pla parcial que permetrà l’ampliació de l’empresa Solé Diesel, dedicada a la comercialització de motors per a embarcacions, a Martorell (Baix Llobregat). El Pla reconeix la implantació de la nau industrial existent i facilita la seva ampliació en la parcel·la just a continuació. En total, ocuparà 12.456 m2 de superfície.

2  

Imatges

Imatge Terrassa

Imatge Terrassa 131

Imatge Caldes de Montbui

Imatge Caldes de Montbui 19

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 202

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia