Territori

Imatge virtual

El Papiol crearà dos itineraris paisatgístics per a bicicletes i vianants

query_builder   8 març 2022 09:41

event_note Nota de premsa

El Papiol crearà dos itineraris paisatgístics per a bicicletes i vianants

  • El Camí dels Colors i el Camí de les Argiles connectaran nous parcs i jardins al municipi i formaran part d’un recorregut d’accés al Parc Natural de la Serra de Collserola i al Parc Agrari del Baix Llobregat
imatge virtual

La Comissió territorial d’urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha informat favorablement d’un canvi en el planejament municipal del Papiol (Baix Llobregat) per crear itineraris paisatgístics que connectaran nous parcs i jardins i per millorar l’accés al Parc Natural de la Serra de Collserola i al Parc Agrari del Baix Llobregat.

Així, l’Ajuntament preveu impulsar nou actuacions en 13 localitzacions diferents, que requereixen els canvis en les qualificacions urbanístiques del sòl que ha examinat avui la Comissió. La superfície total afectada és de 58.811 m2. En conjunt, es redueix en 5.143 m2 el sostre construït i s’incrementen en 6.101 m2 els espais lliures.

Es defineixen dos nous itineraris per a vianants i bicicletes: el Camí dels Colors, des del Parc Agrari fins l’accés a Parc Natural de Collserola, i el Camí de les Argiles, entre la Plana del Peró i la Muntanya del Cantó. Al llarg d’aquests itineraris es preveu la creació de nous parcs i jardins tot ajustant la qualificació del sòl i el seu règim allà on és necessari.

Els nous itineraris, a més de donar accés als espais lliures que envolten el nucli urbà, milloraran la transició entre el nucli urbà i el sòl no urbanitzable. Es preveu un disseny seminatural, amb la mínima superfície pavimentada possible i plantació de vegetació autòctona.
Actuacions de l'Ajuntament
Numerades en vermell, les nou actuacions que impulsarà l'Ajuntament.

Tot i que gran part de les noves zones verdes se situaran en terrenys amb pendent, cal tenir present que és la morfologia pròpia del Papiol i que configuraran un parc lineal permeable, permetent una connexió, ara inexistent, entre el nucli urbà i els espais naturals de més enllà.

Un cop la Comissió de l’Àmbit Metropolità ha informat favorablement del projecte, caldrà que sigui aprovat properament per la Comissió de territori de Catalunya.

Allotjaments temporals a l’Hospitalet

La Comissió metropolitana també ha donat llum verda definitiva a una modificació del planejament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) que permetrà crear allotjament temporal a l’illa delimitada per l’avinguda del Carrilet, el carrer Cobalt i les avingudes de la Fabregada i de Pau Casals.

Arran de la previsió d’implantar en aquesta zona nous usos emergents, com activitats culturals, oficines i comerços, l’Ajuntament ha detectat la necessitat de dotar el barri d’allotjaments que donin servei al flux de persones que es generarà. Es tracta sempre d’allotjament temporal, com ara hotels (mínim de tres estrelles), residència d’estudiants, llars per a gent gran o aparthotels. En cap cas s’hi podran construir habitatges per a estades permanents. Els edificis tindran una alçada de planta baixa més 9, 10 o 13 plantes.

Ortofoto

També s’aprofita la modificació del planejament que regia fins ara en aquest àmbit per deixar espai per crear una plaça de 48 metres d’amplada, que s’obrirà cap a l’avinguda Carrilet. La zona tindrà un total de 5.422 m2 d’espais lliures i 3.283 m2 per a equipaments.

3  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 152

Imatge 2

Imatge 2 385

Imatge 3

Imatge 3 326

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 458

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia