Direcció General de Comunicació

memoria llei administarció

El Govern aprova la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei d'organització de l'Administració de la Generalitat i del seu sector públic institucional

query_builder   8 març 2022 15:15

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei d'organització de l'Administració de la Generalitat i del seu sector públic institucional

  • La nova llei adaptarà l’organització de l’Administració departamental de la Generalitat vigent a la realitat i als mitjans actuals
  • Permetrà disposar d’un marc jurídic clar i coherent que faciliti l’actualització àgil de l’organització de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic

El Govern ha aprovat la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei d’organització de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic institucional. La nova disposició aglutinarà en una mateixa norma l’estructura organitzativa departamental de l’Administració de la Generalitat i la del seu sector públic. Una estructura regulada, en alguns casos, per normatives amb més de 25 anys i que, per tant, requereix una actualització a les noves necessitats i demandes de la ciutadania en relació amb la prestació de serveis públics. L’actualització de la llei, d’altra banda, també ha de fer front als canvis econòmics, socials i polítics i el seu impacte directe en l’organització i funcionament de l’administració.

En conseqüència, la nova llei, a banda de reunir en un únic text normatiu l’estructura de l’Administració de la Generalitat, també revisarà les funcions i el paper dels òrgans superiors i dels actuals alts càrrecs. D’altra banda, la llei flexibilitzarà l’organització departamental i s’obrirà  a noves formes organitzatives per tal de superar les limitacions actuals, com la rigidesa en la creació de noves unitats administratives. També es regularan els òrgans col·legiats de l’administració de la Generalitat.

Finalment, es reduirà i simplificarà l’excessiva tipologia d’entitats del sector públic, tot flexibilitzant la creació d’organismes públics, i marcarà clarament l’àmbit d’actuació propi de cada tipus d’entitats, tot definint el marc de relacions entre l’Administració de la Generalitat i les entitats del seu sector públic.

Els objectius que persegueix la nova regulació són:

  • Adaptar l’organització de l’Administració departamental de la Generalitat vigent a la realitat i als mitjans actuals.
  • Regular el model organitzatiu de les entitats que integren el sector públic de l’Administració de la Generalitat.
  • Disposar d’un marc jurídic clar i coherent que faciliti l’actualització àgil de l’organització de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic.
  • Reforçar la seguretat jurídica.
  • Incidir en els instruments per a la governança corporativa del sector públic institucional de l’Administració de la Generalitat.

El Govern obrirà una consulta pública d’un mes prèvia a la redacció del projecte per tal de poder recollir les opinions i demandes de la ciutadania catalana mitjançant el portal Participa.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia