Servei Català de Trànsit

Formació 3.0

Comença a rodar la 8a edició del programa Formació 3.0 per a motoristes

Aquesta acció formativa del Servei Català de Trànsit i Anesdor pretén augmentar la seguretat viària d'aquest col·lectiu vulnerable

query_builder   9 març 2022 09:00

event_note Nota de premsa

Comença a rodar la 8a edició del programa Formació 3.0 per a motoristes

Aquesta acció formativa del Servei Català de Trànsit i Anesdor pretén augmentar la seguretat viària d'aquest col·lectiu vulnerable

  • Aquest 2022, s’han programat 24 sessions entre els mesos de març i octubre repartides en una vintena de municipis
  • Enguany se sortejaran 4 sessions, una en cada demarcació, per aprofundir més en la millora de la conducció sobre dues rodes
Formació 3.0

Aquest cap de setmana s’enceta la 8a edició del programa Formació 3.0, una acció formativa organitzada pel Servei Català de Trànsit (SCT) i ANESDOR (Associació  Nacional d’Empreses del Sector de les Dues Rodes) que s’adreça als conductors i conductores de motocicletes que vulguin millorar la seva tècnica de conducció, augmentant alhora la seva seguretat.

Aquesta formació, que té el suport i col·laboració dels Mossos d’Esquadra tant per al desenvolupament de la sessió formativa com per a la localització de l’espai adequat, ha comptat ja amb la participació de més de 3.500 usuaris de motocicleta. Concretament en l’edició de l’any passat hi van participar 681 motoristes, dels quals 49 van ser dones. Convé destacar que un dels objectius i reptes de l’edició d’enguany del programa és promoure i aconseguir una participació més proporcional i equitativa en relació al gènere.

Les 24 sessions previstes per aquesta nova edició de la Formació 3.0 s’allargaran fins al mes d’octubre i es desplegaran en carreteres obertes de  les quatre demarcacions catalanes. Les vies escollides per fer aquesta formació són freqüentades per motoristes durant el cap de setmana i registren un cert risc d’accidentalitat. Concretament les dues primeres sessions tindran lloc aquest dissabte, 12 de març, i diumenge 13, de 10.30 h a 14.30 h a Pratdip a la carretera T-310.

Els i les motoristes que vulguin realitzar aquesta activitat formativa, que és de caràcter gratuït, faran un recorregut amb la seva motocicleta d’uns vint minuts, acompanyats i enregistrats pels instructors de la formació. Finalitzats els recorreguts, es visualitzaran les imatges i es comentaran els detalls que puguin millorar la conducció del motorista per tal de garantir al màxim la seva seguretat. Quan s’acaba l’activitat, l’interessat rebrà la gravació i un full amb deu punts sobre l’estat tècnic de la motocicleta. Els conductors de moto interessats a participar-hi poden inscriure’s per internet en aquest enllaç.

Com a novetat de l’edició d’enguany, se sortejaran 4 sessions, una en cada demarcació, per aprofundir més en la millora de la conducció sobre dues rodes. Aquestes sessions es realitzaran al final de la temporada de l’edició.  

Sinistralitat dels motoristes

El 2021, 46 motoristes van perdre la vida a les carreteres catalanes i enguany 2 motoristes han mort a la xarxa viària interurbana de Catalunya i 39 més han resultat ferits de gravetat. La sinistralitat mortal i greu dels usuaris d’aquets vehicles de dues rodes en els darrers anys no ha experimentat una reducció com la resta de vehicles i en aquets sentit, l’SCT considera prioritària la prevenció de morts i ferits greus en el col·lectiu de motoristes, i és en aquest marc que s’ofereix aquest programa de formació contínua, pràctica i gratuïta.

La Formació 3.0 és una de la triple acció que l’SCT durà a terme aquest 2022 per reduir la sinistralitat d’aquest col·lectiu vulnerable, juntament amb campanyes de comunicació i informatives i controls més dinàmics amb l’ús de motos espiell a peu de carretera.

A més, amb l’arribada de la primavera i el bon temps, època en què augmenta la mobilitat i l’accidentalitat d’aquest col·lectiu, l’SCT insisteix a apel·lar a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària per reduir la sinistralitat d’aquest col·lectiu vulnerable de la mobilitat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia