Territori

Imatge aèria

Modificat el planejament de Santa Pau per revitalitzar el casc antic

query_builder   9 març 2022 14:00

event_note Nota de premsa

Modificat el planejament de Santa Pau per revitalitzar el casc antic

  • Les plantes baixes dels edificis del centre històric es podran transformar en habitatges, per evitar la proliferació de locals buits
  • S’amplien els usos permesos a l’edifici de l’antic hospital i a la finca de Can Torra per crear un pol d’activitat assistencial
Conjunt Sant Roc/Can Torra.
Conjunt Sant Roc/Can Torra.

La Comissió territorial d’urbanisme de Girona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha donat la llum verda definitiva a una modificació del planejament de Santa Pau (Garrotxa) que permetrà impulsar diverses iniciatives amb l’objectiu de revitalitzar el casc antic del municipi. Es vol afavorir l’aprofitament dels edificis existents ampliant-ne els usos permesos i incentivar la rehabilitació dels edificis antics.

Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament proposa diverses actuacions. Per una banda, s’ampliaran els usos admesos a l’edifici de l’antic hospital de Sant Roc i a la finca de Can Torra, que hi està adossada. Tot el conjunt, de propietat municipal, està qualificat com a equipaments. Amb la modificació del planejament aprovada, també s’hi admetran els usos assistencials, sanitaris i de serveis socials. Igualment, s’aprofita per reordenar la vialitat de la plaça de Sant Roc, a tocar del conjunt.

D’altra banda, es permetrà l’ús d’habitatge a les plantes baixes del casc antic per afavorir-ne l’ocupació i el manteniment, sempre que les característiques de les edificacions existents ho permetin. Actualment, moltes plantes baixes estan en desús, perquè no hi ha prou demanda d’activitats comercials, industrials, d’oficina o d’altres activitats econòmiques.

Per evitar la proliferació de plantes baixes buides, s’admetrà la seva transformació en habitatge, sempre que estigui vinculat als de les plantes superiors, que les limitacions de densitat de l’edifici ho permetin i que en resulti un habitatge d’una superfície útil mínima de 75 m2.

L’Ajuntament considera que, amb aquestes limitacions, s’afavoreix el manteniment i la rehabilitació del patrimoni del casc antic de Santa Pau sense alterar les previsions d’habitatge del planejament municipal.

1  

Imatges

Imatge

Imatge 104

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 166

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia