Ferrocarrils

FGC

La Molina acull el 10è Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual

query_builder   10 març 2022 11:16

event_note Nota de premsa

La Molina acull el 10è Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual

  • La cita tindrà lloc aquest dissabte 12 de març en les modalitats d’esquí alpí i raquetes i reunirà una cinquantena de participants
  • La Molina demostra el seu compromís amb el foment de l'esport adaptat cedint les seves instal·lacions per al desenvolupament d'aquestes proves
FGC


L’estació de muntanya de La Molina serà l’escenari del 10è Campionat de Catalunya de la Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual (ACELL). La cita es disputarà aquest dissabte 12 de març, en les modalitats d’esquí alpí i raquetes de neu. En total es preveu la participació d’una cinquantena d’esportistes: 13 dones i 38 homes, provinents de Catalunya i Andorra.

Amb la celebració d’aquesta competició La Molina posa de manifest els seus valors basats en la ferma voluntat de col·laborar amb l’esport d’inclusió. És per això que, una temporada més, ofereix les seves instal·lacions per al desenvolupament d’aquest tipus de proves.

La passada temporada, Ferrocarrils i ACELL van signar un acord de col·laboració, vigent fins a la temporada 2025-2026, amb l'objectiu de treballar conjuntament en la promoció i difusió dels esports de competició per a persones amb discapacitat intel·lectual, entenent que les proves en sí mateixes són una perfecta oportunitat per fer visible l’esport adaptat.


La Molina, estació pionera en esports adaptats

Des de fa molts anys, La Molina ha estat un clar exemple d’estació accessible, un espai dissenyat perquè persones amb discapacitat física o intel·lectual puguin gaudir de la pràctica de tota mena d’esports d’hivern.

Mostra de la seva implicació són la gran quantitat de proves del Comitè Paralímpic Internacional (IPC) que ha acollit al llarg de la seva història: l’any 2013 va acollir els Mundials IPC d'esquí alpí i el 2015 va ser l’escenari dels Mundials IPC de snowboard i de la Copa del Món IPC d’esquí alpí. El 2017 va ser la seu de la Copa del Món IPC para-snowboard i al 2019 va acollir les Copes del Món de para-snowboard i d’esquí alpí IPC. En aquest sentit, doncs, La Molina i la competició adaptada són dos elements inseparables temporada rere temporada.


El Centre d'Esports Adaptats de La Molina

Dintre d’aquest compromís La Molina ofereix el Centre d'Esports Adaptats per a totes aquelles persones amb discapacitat que vulguin provar els esports de neu a l’hivern i els de muntanya a l’estiu.

L’estació gironina destaca per ser un dels centres més avançats en recursos per a persones amb mobilitat reduïda. A través de la col·laboració amb la Fundació Johan Cruyff i l’associació Play and Train, La Molina ha adequat les infraestructures de l’estació i, a més, ofereix classes d’esquí, snowboard i classes guiades amb professors experimentats.

Las places d’aparcament adaptades, el lloguer de material específic per a diferents tipus de discapacitat o l’accés a diferents indrets de l’estació, fan que La Molina sigui un referent en instal·lacions plenament adaptades i accessibles.

3  

Imatges

Foto

Foto 135

Foto

Foto 322

Foto

Foto 430

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 206