Drets Socials

Violant Cervera al parlament

Drets Socials construirà tres noves residències públiques mitjançant els Fons Europeus

Es destinaran 200 milions d'euros per a la construcció i rehabilitació de centres residencials i d'atenció diürna per adaptar-los al nou model d'autonomia personal

query_builder   18 març 2022 11:40

event_note Nota de premsa

Drets Socials construirà tres noves residències públiques mitjançant els Fons Europeus

Es destinaran 200 milions d'euros per a la construcció i rehabilitació de centres residencials i d'atenció diürna per adaptar-los al nou model d'autonomia personal

Violant Cervera al Parlament

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha avançat que “el Departament construirà tres noves residències per a gent gran mitjançant els Fons Europeus i estaran acabades abans de 2026”. En una interpel·lació al Parlament, Cervera ha explicat que els fons provinents dels Next Generation UE inclouran una inversió de 200 milions d’euros per a la construcció i rehabilitació de centres residencials i d’atenció diürna per a gent gran, persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental, basats en una nova arquitectura centrada en la persona i en l'atenció en entorns comunitaris.

Aquesta remodelació d’espais residencials permetrà adaptar les residències al nou model d’autonomia personal que promulguem i que es fonamenta en espais de convivència més petits, habitacions individuals, millora de la ventilació, entre altres aspectes que se’ns han posat sobre la taula amb la pandèmia”, ha exposat.

Cervera ha reiterat el seu compromís per a la reducció de les llistes d’espera per accedir a serveis i prestacions i la millora dels terminis de gestió de les sol·licituds de la dependència. En aquest sentit, ha recordat que “la reducció de les llistes d’espera és una qüestió que ens interpel·la a tots i per això hem injectat 17 milions d’euros per acabar amb la suspensió de 18 mesos de la prestació per a cuidador no professional”.

El cuidador o cuidadora no professional és aquell familiar fins a tercer grau de parentiu, que conviu amb la persona en situació de dependència i l’atén de forma continuada. Actualment, a Catalunya 80.000 persones reben la prestació de cuidador no professional, a la qual es van destinar l’any passat 234 milions d’euros. En el pressupost 2022 està prevista una inversió de 255 milions per cobrir la nòmina ordinària, en els quals estan inclosos 17 milions anuals de la nova mesura.

Per reduir les llistes d’espera en la valoració, “s’han reforçat els equips de valoració d’aquells territoris en els quals la llista d’espera era major, com el Maresme, el Vallès Oriental, l’Anoia, el Garraf o l’Alt Penedès”, ha assenyalat la consellera.

logos
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia