Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura NP Ajuts CGE 2022

El Departament d'Acció Climàtica convoca els ajuts associats al Contracte Global d'Explotació per a l'any 2022 per un import de 59.754.385 euros

query_builder   10 març 2022 11:59

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica convoca els ajuts associats al Contracte Global d'Explotació per a l'any 2022 per un import de 59.754.385 euros

D’aquest import total, el Departament n'aporta 34.060.000 euros

Es destina 22,2 milions d’euros a la millora de la competitivitat agrària i 9,6 milions d’euros per a fomentar la mitigació del canvi climàtic en les explotacions agràries

Foto web NP Ajuts CGE 2022

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha convocat els ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE) per a l’any 2022. L’import total d’ajuts previst per a aquesta convocatòria és superior als 59,7 milions d’euros. D’aquest import, el Departament destina 34,06 milions d’euros distribuïts en: 25.000 EUR per a l’anualitat 2022, 8,30 MEUR per al 2023, 22,315 MEUR per al 2024, i 3,42 MEUR per al 2026. També es preveu la possibilitat d’incorporació de fons estatals (Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació) a la convocatòria.

Aquests ajuts s’emmarquen en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya per al període de programació 2014-2022, i tenen caràcter de cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). 

Les línies d’ajut associades al CGE en aquesta convocatòria 2022 són les següents: 

Competitivitat: 

 • Primera instal·lació de joves agricultors i agricultores.
 • Millora de la competitivitat de les explotacions agràries.
 • Mitigació del canvi climàtic en explotacions agràries. 
 • Diversificació agrària. 

Sostenibilitat:  

 • Compensació a les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques.
 • Pràctiques agroambientals

         Convocatòria per a nous beneficiaris:

  • Millora dels hàbitats esteparis de la Xarxa Natura 2000.
  • Biodiversitat cultivada 

        Només renovació i pròrroga voluntària de compromisos: 

  • Gestió i recuperació de prats de dall. 
  • Conservació de races autòctones

        Només pròrroga voluntària de compromisos 

  • Gestió de zones humides
  • Apicultura per a la millora de la biodiversitat 
  • Sistemes alternatius a la lluita química Producció integrada
 • Agricultura ecològica: renovació, i oberta per a nous sol·licitants
 • Foment de la ramaderia ecològica: renovació, i oberta  per a nous sol·licitants

Un any més, el Departament aposta per continuar donant suport a les explotacions agràries catalanes amb els ajuts associats al CGE, destinats a fomentar el rejoveniment i la professionalització del sector, la competitivitat de les explotacions, les inversions dirigides a la mitigació del canvi climàtic i la diversificació d’activitats, així com a fomentar els mètodes de producció agrícola sostenibles i de protecció del medi ambient.

En els ajuts a la competitivitat, continua essent una mesura prioritària la instal·lació de joves empresaris agraris. A més, el Departament per a reforçar la instal·lació de joves empresaris agraris disposa d’‘El Planter’, l’oficina virtual a RuralCat dedicada als joves que s’incorporen a l’activitat agrària i amb una atenció especial per als que no tenen experiència prèvia en el sector, així com de l’Observatori de joves per a veure l’evolució dels perfils dels joves que s’han incorporat a l’activitat agrària des de l’any 2015.

Pel que fa als ajuts a la sostenibilitat, destacar la pròrroga voluntària de compromisos als beneficiaris que havien finalitzat els 5 anys establerts, en el cas de les mesures de zones humides, prats de dall, races autòctones, apicultura, sistemes alternatius a la lluita química, i producció integrada. Les línies de millora d’hàbitats esteparis en Xarxa Natura 2000, Biodiversitat cultivada, Agricultura i Ramaderia ecològiques estan obertes per a nous sol·licitants. I quant a l’ajut a la compensació a les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques, es manté per darrer any, d’acord amb la nova normativa comunitària, el règim transitori de les superfícies que deixen la qualificació de zones amb limitacions naturals significatives, i podran ser auxiliades com a màxim amb una prima de 25 euros/hectàrea.

L’objectiu dels ajuts de CGE és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals i socials de l'agricultura, amb la finalitat de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries i assolir un desenvolupament rural sostenible.

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/220310_not_convocatoria_ajuts_cge_2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia