Institut Català de les Dones

Portada Jornada 'Política i impuls social de les dones des de les regions

Meritxell Benedí: "Els governs regionals som fonamentals per millorar les condicions de vida de les dones"

query_builder   10 març 2022 20:13

event_note Nota de premsa

Meritxell Benedí: "Els governs regionals som fonamentals per millorar les condicions de vida de les dones"

  • La presidenta i la directora de l’Institut Català de les Dones han participat a la jornada “ORU Fogar” sobre ‘Política i Impuls Social de les Dones de les Regions’.

 

  • Les dones que lideren les regions arreu del món han compartit diferents iniciatives per incorporar a les polítiques públiques les recomanacions de l’ONU en matèria de gènere.
Jornada Oru-Folgar

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Meritxell Benedí Altés, ha obert avui la jornada ‘Política i Impuls Social de les Dones de les Regions’, on s’ha abordat els lideratges de les dones al governs regionals. “Sabem que els feminismes estan canviant les nostres vides a nivell individual però també estan canviant les nostres vides a nivell col·lectiu. Els governs tenim una obligació per poder fer aquesta transformació que millora les condicions de vida de les dones, tenim un mandat internacional” ha assegurat  la presidenta de l’ICD.

Aquest acte, organitzat per l’ l’ICD i per l’Organització de Regions Unides ORU Fogar, ha posat el focus en les bones pràctiques regionals que incorporen les recomanacions de l’ONU en matèria de gènere i el paper que exerceixen els governs de les regions: “Els governs regionals tenim un paper fonamental, per la proximitat, a l’hora d’aconseguir que les grans declaracions teòriques es converteixin en pràctiques, en polítiques públiques de canvi real que milloren les condicions de vida de les dones” ha compartit Benedí. En aquest sentit, la directora de l’ICD, Neus Pociello Cayuela ha indicat que “hem de treballar des de l’acció comunitària fent pedagogia i sensibilitzant per generar una transformació d’aquests estereotips i rols de gènere que estan impregnats en les diferents cultures i estan bloquejant el desenvolupament i la participació política i social de les dones”.

A la jornada han participat diferents dones que lideren les seves regions com la presidenta de la Regió Guelmin Oued Noun al Marroc, Mbarka Bouaida; la prefecta de Napo (Equador), Rita Tunay i la vice-governadora d'Ayacucho al Perú, Gloria Falconi.

Més tard s’ha donat pas a una taula rodona on s’han explicat diferents iniciatives transformadores. La directora de l’Instituto Navarro para la Igualdad, Eva Istúriz García, ha explicat la iniciatia ‘Edad Hermosa’ relacionada amb dones grans i l’edatisme. Laure Baflan Donwahi de Nawaa (Costad'Ivori) ha parlat sobre la independència financera per a les dones, la vicepresidenta segona del Consell Nacional de les Dones de Catalunya, Eugènia Bretones Espejo, ha explicat el ‘Parlament de les Dones de Catalunya’ i Maria Belen Sueldo ha parlat sobre l’empoderament de les dones a Còrdoba (Argentina).

Ha clos la jornada, la directora regional adjunta d'ONU Dones per a les Amèriques i el Carib, Cecilia Alemany i el secretari general d'ORU Fogar, Carles Llorens.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia