Direcció General de Comunicació

La portaveu Plaja durant la roda de premsa

El Govern crearà una comissió delegada de seguiment del conflicte bèl·lic a Ucraïna perquè la presa de decisions sigui el més àgil possible

query_builder   10 març 2022 20:19

event_note Nota de premsa

El Govern crearà una comissió delegada de seguiment del conflicte bèl·lic a Ucraïna perquè la presa de decisions sigui el més àgil possible

La portaveu Plaja ha informat que ja són 1.700 les persones que han arribat a Catalunya amb els registres oficials, però que la xifra podria superar les 5.000, segons el consulat d’Ucraïna
La portaveu Plaja durant la roda de premsa

El Govern crearà una comissió delegada de seguiment del conflicte bèl·lic a Ucraïna i dels seus efectes econòmics, socials i humanitaris a Catalunya. La comissió es formalitzarà dimarts que ve a la reunió del Consell Executiu. Així ho ha anunciat aquesta tarda la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, després de la reunió de seguiment de la situació d’Ucraïna que ha estat presidida pel president Pere Aragonès, al Palau de la Generalitat.

Plaja ha recordat, que de la mateixa manera que es va fer per gestionar les conseqüències de la pandèmia a Catalunya, la nova comissió servirà “perquè la presa de decisions sigui el més àgil possible i perquè es pugui fer, també de la millor manera, una assignació eficient i eficaç dels recursos públics en la gestió d’aquesta crisi”.  

La portaveu del Govern ha destacat la necessitat de tractar de manera prioritària i urgent la situació de les persones que procedents d’Ucraïna arriben a Catalunya. Plaja ha explicat que “ja són 1.700 les persones que han arribat a Catalunya els darrers dies, segons les dades oficials de que disposem”. I ha afegit: “És important destacar que la xifra real, a data d’avui, podria ser molt, molt superior, de fins a 5.000 persones, segons informen des del consolat d’Ucraïna, ja que cal tenir en compte que hi ha dones i infants que a l’arribar contacten amb els referents que ja tenen a Catalunya i, per tant, encara no han tingut cap contacte amb l’administració”.

La comissió estarà encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i en formaran part el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró; la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons; el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent Ramió; el conseller d’Economia, Jaume Giró; la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre; la consellera d’Acció Exterior i Govern obert, Victòria Alsina, i la consellera de Drets Socials, Violant Cervera.

La portaveu ha informat que des del Departament d’Interior s’ha adaptat el pla Procicat per preveure la resposta a crisis migratòries i emergències extraordinàries en l’atenció a les persones la qual cosa inclou la creació de centres d’acollida temporals.

Vist que el conflicte d’Ucraïna es preveu que s’allargarà en el temps, Plaja ha assenyalat que caldrà coordinar i planificar polítiques públiques per fer front als efectes sobre els diferents sectors i serveis públics afectats. “També en el sector econòmic caldrà reorientar i donar suport a les empreses que fins ara han mantingut relacions comercials amb Rússia o Ucraïna i, òbviament, caldrà treballar conjuntament amb altres administracions públiques, institucions i entitats per fer front a la pujada del preu de l’energia, dels aliments i d’altres subministraments, increment de preus que pot afectar de forma directa la ciutadania”, ha manifestat. En aquest context, ha apuntat que el president Aragonès es reunirà demà amb sindicats i patronals.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia